Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, May 15, 2014

Panggilan percuma yang tidak digunakan..

Assalamualaikum..

Panggilan percuma yang tidak digunakan.. 


Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah sebagai pembuka bicara... Terima kasih Allah.. 


Hari ni aku dapat hadiah dari Maxis.. Boleh buat panggilan percuma dari Maxis ke Maxis.. Tapi macam selalu, aku memang tak ambil kisah pasal ni.. Seingat aku, sepanjang gunakan Maxis ni, cuma sekali je aku gunakan hadiah ni.. Itupun aku bagi anak-anak buah aku guna.. Aku siap warning dulu, suruh dorang bagitau kawan dorang yang dorang tengah guna handphone aku.. Bukan apa, kalau ikutkan, aku memang tak suka to spread my number everywhere.. :p


Setakat nak call kawan, aku masih boleh call macam biasa.. Tak perlupun nak tunggu hari panggilan percuma.. Lagipun, bukannya semua kawan aku nak call.. Paling tidakpun, call kawan yang betul-betul kawan je.. Lagi satu, aku tak reti nak berbual lama-lama on handphone.. Tak tau nak cerita apa.. At last, 'ter'mengata itu ini bla bla bla.. Jadinya, adalah lebih baik diam sahaja.. Diam dan doa dalam diam sebab DIA tahu segalanya..


Untung Maxis dapat kastemer macam aku, kan..? Bagi free call tapi tak nak guna.. ahahh.. Kan elok jika diberi pilihan.. Mana yang tak gunakan free call tu, Maxis masukkan kredit dalam enpon pelanggan.. Boleh gitu..?? Nanti Maxis jawab; Boleh... Boleh blah... hahahaha...


p/s: Selamat Hari Belia.. *kita berkongsi tarikh yang sama.. Jadilah belia yang berilmu dan berguna pada semua.. Belia lah yang akan menjadi pemimpin dan bakal mencorak warna kehidupan di masa hadapan.. Belia adalah tonggak kesejahteraan, kejayaan, keamanan dan kemajuan negara..


`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

Al-Fatihah untuk penyanyi dan komposer Adam Ahmad yang telah pergi meninggalkan kita.. Moga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah dan menempatkan arwah di dalam golongan mereka yang beriman.. Dari DIA kita datang.. Kepada DIA kita pulang..




0 Tukang Tembak:

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »