Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Tuesday, October 21, 2014

Mula-mula kecewa namun akhirnya berbaloi.. hehh..

Assalamu'alaikum...

Mula-mula kecewa namun akhirnya berbaloi.. hehh..
Aku malas nak taip panjang-panjang.. *konon... ahahh... Jadi, aku print screen aje la apa yang aku update kat Goodreads aku tu.. Zaman sekarang ni kan zaman main print screen bagai.. ehhh...!


Yup, aku beli novel second hand dari kawan kat satu grup.. Dah biasa beli dengan dia.. Jadinya aku minta tolong dengan dia untuk check muka surat yang aku dok kepohkan hari tu.. Bukan apa, takut nanti terbeli lagi novel yang ada missing pages.. Pastu novel yang sama pulak tu.. Kan ke haru je nanti.. Tu yang aku minta tolong dia double check.. Bila semua dah clear, barulah aku proceed booking dan beli.. Terima kasih Sue.. :)

Dan aku baru je dapat tiga buah novel Norhayati Berahim ni yang aku beli dari seorang geng kat grup yang sama.. Sementelah, aku dah leave dua grup dan tinggal satu grup ni je yang aku join dalam bab jual beli novel.. Yang inipun second hand jugak.. Masa beli tu aku takdepun nak tanya pasal kondisi buku tapi bila dapat, alhamdulillah, kondisi buku sesuai la dengan harga yang ditawarkan..
p/s: Mula nak sambung baca balik semula karya Norhayati Berahim.. Sebelum ni pernah baca dua buah karya beliau.. Mungkin sekarang ni aku dah boleh terima cara serta garapan gaya dan bahasa yang beliau gunakan sebab dulu memang susah sikit aku nak hadam gaya bahasa beliau.. 

1 Tukang Tembak:

AMIIZAA said...

selamat mlm Cik azz dtg sini bw:)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »