Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, September 7, 2015

Cara nak pasang balik keyboard key laptop Dell yang tercabut...

Assalamu'alaikum...

Cara nak pasang balik keyboard key laptop Dell yang tercabut...


Alhamdulillah.. Akhirnya aku berjaya pasang balik button keyboard Alt aku yang tercabut dulu...


Dah lama dah button Alt tu tercabut tapi bila aku cuba pasang balik, sokmo tak boleh.. Asalnya cover button Z yang tercabut.. Bila aku nak masukkan balik cover tu, tak boleh masuk la pulak.. Maka, akupun bukak cover button Alt tu dan masukkan kat tempat button Z.. Ehh, boleh pulak masuk..! Tapi aku terpaksa la tampal cover tu dengan papertape dan tulis huruf Z dengan marker pen untuk memudahkan aku mengenal pasti.. Kalau tak buat macam ni, kang terkial-kial pulak aku mencari.. hehh...


Lepas tu, aku cuba la nak masukkan cover button Z tu kat tempat button Alt tapi tak boleh masuk.. Malahan, benda kat dalam cover tu ikut terangkat sekali.. Aku dah puas cuba pasang balik benda-benda tu semua tapi masih jugak tak boleh.. Sudahnya, aku biarkan je button Alt tu terjojol macam tu je.. Lagipun aku jarang gunakan button Alt ni.. Hampir lapan bulan jugak button Alt tu rongak.. ahaha...



Dah okay dah button Alt tu... Takde la rongak macam hari tu... hehe..


Baru sekejap tadi aku google kat Youtube macam mana nak masukkan balik button keyboard laptop Dell aku ni.. Selama ni tak pernah terfikir pulak nak tanya kat Youtube tu.. Adehhh... Disebabkan aku tak berapa pandai nak bina ayat pencarian tu, aku just taip how to reinsert keyboard Dell laptop.. ahahaha... Tak kisah la taip apapun haihh.. Janji apa yang aku cari tu aku jumpa dan berjaya membuatnya.. hehe..


Rupanya ada lubang kecil kat kiri kanan benda cinonet tu.. Patut la selama ni aku buat tak menjadi... Caittt..!





p/s: Terima kasih pada laptopkeycom's channel yang upload video ni... Terus aku klik Subscribe...! Kehkehkeh...

0 Tukang Tembak:

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »