Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, September 6, 2015

Kalau Dah Jodoh...! Jom beli..!

Assalamu'alaikum...

Kalau Dah Jodoh...! Jom beli..!







Assalam, sayang-sayang semua. Salam Jumaat yang penuh barakah.
Sayang-sayang semua, hari ini saya terpaksa merendahkan lagi maruah diri ini. Malu memang malu tapi saya tak tahu macam mana nak buat lagi.
Saya merayu kepada 500 orang rakan FB saya yang sudi membelanjakan RM17.00 (SM) / RM20.00 (SS) - harga sudah termasuk kos poslaju - untuk membeli novel Kalau Dah Jodoh dalam bulan ini sebagai cara membantu saya mendapatkan wang deposit rumah sewa dan sewa lori.
Kalau nak tanya soalan dulu, boleh inbox saya. Insya-Allah saya akan jawab. Bagi yang sudi membantu, boleh salurkan bayaran untuk buku yang dibeli dalam akaun Maybank Elee Mardiana binti Muhammad.
No. Akaun: 158396028622
Selepas itu, tolonglah berikan saya nama, alamat, nombor telefon dan bukti bayaran. Jangan masukkan duit tapi tak bagi details. Saya bukan minta sedekah tetapi meminta tolong sayang-sayang beli buku saya. Insya-Allah, novel saya ini akan menghiburkan kalian.
Bagi yang sudi membantu, terima kasih saya ucapkan. Semoga Allah membalas budi baik kalian dengan sentiasa memudahkan urusan kalian, sebagaimana kalian membantu saya ketika saya ditimpa kesusahan. Aamiin...
*sila share jika sudi. cry emoticon

Dan kat bawah ni pulak adalah beberapa screen shot dari beberapa muka surat yang terdapat dalam novel Kalau Dah Jodoh ni.. Inipun aku copy and paste dari page penulis..







Harga sebuah novel sangatlah murah.. Cuma RM17 untuk Semenanjung dan RM20 untuk Sabah/Sarawak.. Harga dah siap masuk kos pos laju.. Murah, kan..? Maka, tolonglah beli barang sebuah dua... Aku dah beli dah tapi buku masih dalam proses penghantaran..


p/s: Kita tak tau apa yang berlaku di dalam kehidupan beliau yang menyebabkan beliau jadi begini.. Mungkin ini dugaan untuk beliau dan jika kita mampu untuk membantu, bantulah beliau dengan membeli novel Kalau Dah Jodoh ini..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »