Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, November 20, 2016

Walla! Bersama blogger Julia Johari.

Assalamu'alaikum.

Walla! Bersama blogger Julia Johari.


Alhamdulillah, dapat jugak aku tengok blogger si putih gebu Julia Johari ni dalam rancangan Walla di RTM1.

💃💃💃💃

Sebenarnya, Ju dah bagitau dah fasal ni. Dia dah buat entri dahpun berkaitan dengan rancangan Walla ni. Kalau Ju tak bagitau, memang aku sendiri tak tau akan keujudan rancangan Walla ni. Maklum la, aku dah lama sangat tak tengok tv di waktu siang hari. Ni entri kedua Ju berkaitan dengan Walla ni.


Jom tengok gambar yang sempat aku ambil dengan enpon cokia aku ni. Asyik la 'hang' je enpon ni. Ciskek sungguh. Haha.





Sedap betul tengok dia makan. Haha.


Okay, sekarang kita tengok gambar Ju pulak. Maaf ya Ju sebab gambar dari enpon ni tak berapa elok.






Dan aku juga sempat merakam video Ju tengah sembang-sembang dengan pengacara. Bersungguhnya la Ju makan. Kecur air liur weiii.. Haha. 



Buntangnya biji mata. Haha.


p/s: Tahniah untuk Ju. Moga terus sukses!

1 Tukang Tembak:

Julia Johari said...

Ya Allah...akak sudi snap dan rekod video siap upload dekat you tube akak julia rasa nak pengsan dah haaa...siap buat live update entry lagi...terima kasih banyak-banyak kak az...nanti julia share link blog akak ni di blog julia...harus bagi besar-besar backlink untuk orang lain terjah blog akak pula...terima kasih kak az...yang baik dari Allah...yg buruk saya baru belajar sis...

Sayang akak! Nak nangis rasa!!!!!

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »