Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Friday, April 6, 2018

Dah lama tak jahit beg.

Assalamu'alaikum.

Dah lama tak jahit beg.

Iya. Lama sungguh aku tak buat dan jahit beg dari kain ni. Bertahun jugak rasanya. Disebabkan aku takde beg untuk pergi rombongan ke Felda Kumai hari tu, maka akupun terus je selongkar storage box aku untuk cari kain beg yang telah berkurun aku potong.


Mula-mula tu, aku cuma jahit satu beg je iaitu yang kain hitam ni.








Lepas tu, sambung pulak jahit beg kain pink ni pulak. Haha. 







Lepas tu, sambung lagi jahit beg peten lain pulak. 😱😱😱 Maklum la, kain memang dah sedia ada. Dah siap berpotong pulak tu. Akupun apa lagi, proceed je la. Haha.






Ingatkan dah selesai dah jahit beg ni. Rupanya, sambung lagi buat beg kecil pulak. 😂😂😂 Kali ni jahit beg ala-ala handbag pun ya jugak. Ala-ala sling bag pun boleh la. Tak kisah la apa nama dia. Janji aku dah boleh guna dah beg aku ni. Aku gunakan dua-dua beg warna hitam tu. Kiranya beg cap ibu dan anak la. Kehkehkeh.




 Minyak angin tu yang penting tu. Haha.




Ada sekeping lagi kain yang warna hitam tu untuk dijahit. Mungkin aku buat beg yang simple je macam tote bag. Boleh la guna kalau pergi merewang. 🤭🤭🤭


Kalau tak pergi rombongan, memang sampai sudah la kain tu tersimpan dalam storage box tu. Gamaknya, sampai mereput la kain tu kat situ. Haha.


p/s: Orang lain, beli beg berjenama yang harga ribu riban. Aku? Guna aje beg yang dijahit sendiri. Takde la bodoh sangat aku nak berhabis duit semata-mata nak beli beg mahal. Nak tunjuk kat siapa?
.

1 Tukang Tembak:

Hayati Ghazali said...

wow...kagum dengan kebolehan Kak Azz ni...serba boleh...keep it up :-)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »