Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, June 3, 2009

NAIK ANGIN....

Assalamualaikum...


Aku bengang tol hari ni..


Mak aku soh orang buat tangki air. Dah dekat sebulan baru siap tapak. Hari ni dorang dah angkat tangki tu, letak kat atas...

Yang aku hangen sangat, air paip kat sinki punya la terkemut2. Tup2 aku tengok kat luar. Ya ALLAH, camner la dorang buat keje ni. Aku memang tak tengok masa dorang pasang paip tu sebab aku bosan dengan budak2 tu buat keje. Keje tak seberapa tapi tak abeh2 dengan enpon dia dok tot.. tet.. tot.. tet .. hampeh tol...

Sepatutnya kena la pasang kepala paip untuk on/off air dari tangki tu ke sinki... bukannya air tu direct dari tangki...memang laa air kat sinki tu kecik kalau direct dari tangki tu, sebab tangki tu tinggi...ngokkk..!!!

Padahal dari awal2 lagi mak aku dah bagi tau kat dorang, air tangki tu hanya akan digunakan untuk kecemasan je, iaitu kalau bekalan terputus. Takkan tu pun tak paham2.

Aku dah hantar sms kat boss dorang tu, soh dia datang tengok air kat sinki yang terkemut2 tu. Laju lagi air kencing lembu jika nak bandingkan dengan air kat sinki dapo aku skang ni....

p/s: aku tunggu esok nak tengok apa reaksi boss dorang tu. Siap la... (sabar itu ada batasnya....)

6 Tukang Tembak:

SwapNAVY said...

okey nanti nak repot kat jba eik cawangan maner...

kucinsiam said...

mlayu....



2 je nak taip


=senyum sjuta makna=

~KAK AZZ~ said...

Dez~> wahahaha...ni xde kena mengena dgn jba memana pun...Dah setel dah....air kt sinki dh mcm biasa...setel secara aman hikkk...

~KAK AZZ~ said...

Ween~> erkkkk....takkan senyum je kottt....ekekekeke....meh la bebel sesama....ngee..

SwapNAVY said...

kakakakakakakak kak azz..ter blur jap lapoooo lepas memandu jauhh..:(

~KAK AZZ~ said...

huahuahua.....kalo lapo xpe, still leh drive....tp jgn buat pasey kalau drive taim ngantok....

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »