Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, June 4, 2009

ANGIN DAH TAKDE...

Assalamualaikum...

ANGIN DAH TAKDE...

Sambungan dari bebelan malam tadi tu...

Hari ni dah setel dah, boss dorang datang sendiri tengok. Itupun lepas aku terangkan apa sebenarnya yang kami kehendaki....

Memula aku tengok dia macam blurr je, tapi lepas tu dia dengan sorang pekerja dia mula lah buat macam2. Kejap buat plan A, tak jadi....tuko lak plan B....camtu gak hasilnya.

Aku rasa mungkin sampai plan F baru ada hasilnya. Tak kisah la berapa plan pun ko nak guna, yang aku tau ianya berhasil... ahak...

So, setel dah masalah tu. Ayat2 aku kat sini macam nak gadoh besar je...tapi takde apa2 pun yang berlaku. Gempak je lebih bebb... muahahahaha....

p/s: Kadang2 perlu gak lebihkan sudu dari kuah.. Erkkk... ada kena mengena ke... hehehe...

11 Tukang Tembak:

kucinsiam said...

alhamdulillaaahhh...da settle eaaaa...??

letrik n air...
air lg penting...
kan?

senyum jerrr kaakkk...
ckp lebey2 pun, A tetap A...B tetap B...hihihi

SwapNAVY said...

amin...saya pilih plan D untuk Dezrel ekekekekeke

~KAK AZZ~ said...

Ween~> ekekeke...setel dah...
air lagi penting utk org dewasa cm kita ni...tp api lagi2 penting utk kanak2...sbb xdpt tgk katunn....hikk...

hekk....senyum seribu makna...

~KAK AZZ~ said...

Dez~> wakakaka.....ok la kalau plan D, cepat sikit siapnya drpd pelan F ekekeke....

Aminn....

kucinsiam said...

awak swaaapp...

nak mintak tlg nehhh...
elak tayep D pehlishh...

saya JAOOO nehhh...
huhu...wink2

=senyum=

SwapNAVY said...

ekekekekekekekek kucin D untuk Dezrel :)

kucinsiam said...

hahaha DEZRELLL...
kiter tawuuuu....
sj usik awaaaakk..
hikhik

psssttt kakAZZ...makan kenurik plish ingat saya yg jao d mata dkt d ati nehhh yaaaaa....sobss

~KAK AZZ~ said...

Ween~> ppssttttt....akak xjd balik kampong la....hehehe...sbb kat cni pun ada kawan kawen gak...

Masa makan tak ingat sesiapa dah...bila dah kenyang baru ingat org jauh tu ekekekeke....(bio dia nanes...hikkk)

kucinsiam said...

uwaaaaaaaa....nangeh sejap jer skaanngg....lalalala....smile

~KAK AZZ~ said...

Ween~> ekekekeke.....smile owez k...hihi..

SwapNAVY said...

hu3....nak usik eik kucin..ekekekekekekkeke

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »