Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, January 31, 2010

BANGUN LA NUFFNANG oiiii.....hohoho...

Assalamualaikum...

Lamanya aku tak update blog ni kan. Takde idea la nak buat cerita. Rasa macam penat je buat post tapi takde siapa yang nak baca. Kalau tengok dari trafik tu, ramai jugak yang masuk sini. Tapi cuma sekadar meninggalkan jejak untuk tukar klik3 nuffnang dorang je la. Elehhh, ngata orang pulak. Ko pun 2X5 je dengan dorang tu semua... Weiii..... mana ada. Aku kalau nak klik3 kat blog sesiapa- pun, aku akan pastikan baca dulu post dorang sementara nak tunggu loading untuk nuffnang tu habis. Cuma aku tak komen je, segan la nak komen2 ni..... aauuuwwww....!! Plepekkk... !!! Padan muka kena lempang... huahuahua...

Tapi... Haaa... ada tapinya tau....hohoho... Kalaulah blog korang tu berat macam kapalterbang kargo, nak kena tunggu sampai 15 minit baru nak keluar kepala, alamatnya memang aku blah la dulu bebb... Tu baru bab kepala, belum lagi nak tunggu iklan nuffnang tu keluar... Dah la streamyx kat tempat aku ni sewel memanjang. Nasib baik la aku tak ikut sewel sama. Kalau aku sewelpun, korang bukannya tau pun kan.... kan...kan... muahahahaha......

Yang pelik tapi benarnya adalah kenapa blog Kapten Luffy senang je nuffnang dia keluar ehh..? Asal aku masuk je kat sana, mesti ada je nuffnang yang dah bangun tidur, walaupun tuan blog tu masih sedap dibuai mimpi.... ekekekeke... Dan, seperti yang aku kata tadi, bila dah nampak nuffnang tu dok hulurkan tangan nak bersalaman, takkan la aku nak menyombong pulak kannn... Jadi, akupun akan sambut la salam nuffnang ittewww.... hikhikhik...

Sebenarnya, aku masih lagi dalam proses menunggu cek pertama dari nuffnang ni. Bukan la aku kemaruk sangat nak duit tu, cuma ada la sedikit perasaan TERUJA bila dah boleh cash-out. Rasa berdebar2pun ada jugak ni. Malahan, lebih kuat lagi debarannya berbanding dengan masa nak disarungkan cincin dulu.. Oppppssss.... Ehh, ada tak sesiapa yang mengikuti siri drama Na-O-Mei kat Tv3 tu ehh....Macam best je drama tu.... Dan2 la tukar topik kan... wakakakakaka.....

Kalau boleh la kan, aku nak je klik3 kat semua blog yang ada iklan nuffnang ni, terutama sekali blog pelajar yang kat luar negara tu. Masalahnya, nuffnang tu TAK PERNAH BANGUN bila aku masuk kat blog tu terutama sekali blog dak Hatim. Ko bagi ubat tidur ke haper kat dia tu Timmm.... huhuhu.....

Aku rasa cukuplah aku melalut dan mengarut hari ni ya. Bebel panjang2 pun tak guna jugak kalau takde point atau isi yang berguna untuk disampaikan. Akhirkata, terimalah pantun empat kerat ni dari aku:

Pulau Pandan jauh ke tengah,
Gunung Daik bercabang tiga,
Hancur badan dikandung tanah,
Budi yang baik dikenang juga...



p/s: Berhati-hatilah dalam menabur budi. Janganlah sampai bodi menjadi galang gantinya di kemudian hari nanti. Sekian laporan dari Seram Si Selia.... kakakakakakaka...
.

12 Tukang Tembak:

Ah Fatt said...

nuffnang letak iklan based on traffic ler kalau ikut aku baca.

traffic datang dr konsisten buat entri. sekurang2nya sehari sekali.

pastu kena rajin lawat org. aku dah x rajin lawat org dah.

sebabnya aku x nak le pressure sebab nak traffic mencanak tinggi. hapi2 blogging sudah

Erna said...

azz..akak tak paham apo pun yang azz tulih ni..sah buto it akak ni kan...nulih suko2 jo..tah apo nuffnag tu pu pun akak tak paham..kalau bukak azz punyo..ado la kek topi tu kan..kenkadang kek orang lain..ado yang ado bondo tu kuar..ado yang tidak..he he..tu la..dah tuo azz... tapi..yang ponting, akak suko membaco..tak kira sapo punyo blog...

hatim a.r said...

saya rasa tokey nuffnang dah sabotaj saye la hahaha.tula pasal eh saye tak rajin nak bukak byk2 belog org lain ni sebab takde masa kak.haish nanti bila2 ada nuffnang tu akak tlg la kelikkan eh

~LP Lum~ said...

sala kak azz~

hehehe... slmat meng-cash-kn cek dr nuffnang... ;)
den nie lg xpenah ada income dr bnda alah 2.. sbbnya den nie pun ada gak kemalasan nak post en3 kek blog den 2.. kok rjin, ada ar en3 bru, kok xde mud lgsung trus brsawangan blog den 2... tp den pun rjin gak ar melawat2 umah2 dorg nie.. (yg 2 den suko sbbnya den suko bca en3 dorg nie yg mengancam jiwa n raga den... ) ;p

ArmaniWhite said...

kaka azz, iols salu dtg sini taww..baca tp kdg x rajin nk komen.sbb kd takde idea nk komen.kang merepek2, kena lempang lak..kakaka..

~Kak AZZ~ said...

Ah Fatt~> tu la pasal... Akak dah malas nak buat post...apa lg nak jalan2 g blog orang... Kdg2 trafik je tinggi, tp nuffnang camtu gak...haha...

~Kak AZZ~ said...

Kak Erna~> yg dok kat tepi2 tu la nuffnang namanya... Kalau kita rajin klikk3 nuffnang kt blog orang, nnt orang akan rajin jugak la klikk3 nuffnang kt blog kita...Akakpun boleh lotak iklan nuffnang tu, sonang yo kak nak lotak ehh...

~Kak AZZ~ said...

Hatim~> tu la kann... Ehh, akak salu la bukak blog ko tu, tp tak ponah langsong nuffnang tu bangun...manjang tido yoo kojo ehh... Agaknya ko guna address Dublin kot masa register nuffnang tu...tu yg kono sabotaj tu...hehehe...

~Kak AZZ~ said...

LP Lum~> Linda, lom sampai laie cek ehh...Dah lamo dah cash-out....huhu...

*kito serupo la....kemalasan yang melanda jiwa raga kembali menyerang...hehe...

~Kak AZZ~ said...

Nami~> hahaha.....manade pnh lempang.... Tingin gak nak lempang Nami ni....wakakakaka....

*mwahh3 Nami....ekekekke...

Tu la kan...kdg2 nk gak komen kt blog org, tp segan la pulak, takot tuan punya blog tu balas komen dari kroni dia je.....huhu...

ArmaniWhite said...

btul tu kaka azz.. da la kita ni org asing, pastu kalo tuan blog tu ignore komen kita, rasa cam malu lak kan..huhu..

~Kak AZZ~ said...

Nami~> hahaha....sangat2 betol...sbb akak ada gak bg komen kt blog lain...pastu dia reply komen dr kroni dia je...terasa gak la ati ni kann...seolah2 kehadiran komen kita kt situ tak dihargai dan dipandang langsung... At least, sebut je la nama2 yg komen kt ctu...xde la nmpk sgt mcm pilih kasih...kannnn.....

Kdg2 komen2 dr kawan2 ni lg penting, sbb boleh menaikkan semangat...dpt buat org tersenyum pon dah kira bagos la tu....hikk3...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »