Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, May 10, 2010

DI MANA BUMI DIPIJAK... DI SITU LANGIT DIJUNJUNG...

Assalamualaikum....

Tiada cerita menarik selain dari menerima kekalahan MU seadanya... Tak kisah la kalah ke menang, yang penting aku tidak tergolong di antara mereka yang terlalu fanatik dan taksub serta tidak boleh untuk menerima kekalahan... Apatah lagi berbalas makian, carutan dan yang seumpamanya... Dan yang penting, aku kurang gemar kepada pembakaran terbuka, lebih-lebih lagi pembakaran stadium... kuikuikui.... I'm COOL bebbb.... muahahahaha...

Malam ni aku dapat la blogwalking ke beberapa buah blog yang biasa aku kunjungi. Ada blog yang aku baca dan tinggalkan komen. Ada juga blog yang aku baca tapi aku tak tinggalkan komen tapi hanya tinggalkan mesej kat kotak mesej je... Komen dan mesej kat blog aku sendiripun aku tak balas lagi ni, dah sibuk merempit kat blog orang... hahahaha... Entah la, dah macam malas dah nak balas mesej kat kotak chat tu.. Tak tau la kenapa... Tapi jika internet aku mengizinkan, aku akan cuba berkunjung balas kepada blogger yang tinggalkan jejak kat situ... Semuanya bergantung pada kelajuan streamyx aku... Dan terima kasih banyak-banyak aku ucapkan kepada semua follower blog aku ni.... Samada follower baru atau lama, kehadiran anda sangat-sangat aku hargai...

Dalam berjalan-jalan tu, sempat jugak aku jenguk FB aku. Pastu aku cari kawan-kawan sekolah dulu tapi malas nak add dorang, takut nanti habis dorang selongkar cerita aku.... hahakkk.. Tup-tup aku terjumpa satu page ni... Pastu kat dalam page ni ada lak satu post yang aku suka... hahaha... Nak tau tak post tu pasal apa...?? CUBA KLIK KAT SINI... Hahaha...

Rasa bangga la juga sebab anak FELDA dah ada stesen radio sendiri. Jadi, kepada anak-anak dan warga FELDA, berilah sokongan kepada RADIO KITA... Pertama kali dengar macam best la juga.. sebab ada lagu hindustan... ekekekekeke.... Harap-harap stesen radio ni tak mainkan lagu yang sama berulang-ulang kali dalam sehari macam sesetengah stesen radio yang perasan top tu.... ahakkkk...



Ini je la yang aku nak bebelkan kali ni. Jangan lupa dengar radio FELDA ni ya... Kalau bukan kita warga FELDA yang menyokong, siapa lagi... Warga Indon yang kerja kat FELDApun kena dengar radio ni tau. Siapa yang tak nak dengar stesen radio ni akan dihantar pulang dengan segera.. kehkehkeh... (Jangan marah yaa ibu-ibu, bapak-bapak.... gurau sajooo...)

Nota bernas campur sengal: Walaupun aku bukan dilahirkan di FELDA, namun aku tetap berbangga menjadi sebahagian daripada komuniti ini.... Sebab apa tau...?? Sebab kat FELDA aku ada Chef Wan.... muahahahaha...

10 Tukang Tembak:

Long Haffiz Long Hassan said...

hehe..felda mmg product yg berjaya..

~LP Lum~ said...

salam kak azz~

heheheh.. dah dgr arie tu.. tapi msa sy dgr tu memang ngah pasang lagu hindi.. terus xtahan then off... :))
xblh msuk ngan hindi nie... wat ngatuk aje... :p

den xpenah duk FELDA tapi pokcik den keje ngan FELCRA n "seseorang itu" pun keje ngan FELCRA gak.. :)

kak Erna said...

azz..streamyx lom o.k ko..akak punyo ni..tengok angin..kenkadang dia o.k...kenkadang dia ko..layan je la azz kan..nak buek camano..

hatim a.r said...

baik baik kak jgn terlalu taksub dengan stesen radio plak

amie said...

:))

~Kak AZZ~ said...

Hafizz~> Hahaha... Anak Felda gak ke ni... :)

Btw, thanx ehh singgah sini... Jauh dtg dr London tu... hehe..

~Kak AZZ~ said...

LP Lum~> Wassalam Linda.. Hahaha... Kalau dh tak minat hindi, buek la cmno pon.. totap tak minat kann... Samo la cm akak, tak minat indie, rapp, hiphop,jazz dan rock melampau... hehe...

FELCRA ado radio tak... Muehehehe...

~Kak AZZ~ said...

Kak Erna~> Streamyx ni samo la cm tompek akak tu... Redho yoo laa... huhuhu...

~Kak AZZ~ said...

Hatim~> Tak la Timm... Sebenarnya akak mmg jarang bukak radio... Tambah2 lg kalau bnyk sgt iklan... pastu DJ asek membebel je... Radio cmtu mmg akak rejek terus laa.. haha...

Radio FELDA ni akak bukak taim malam2 je.. masa menjahit je dengar sbb dia takde la sangkut2 sangat mcm youtube...

~Kak AZZ~ said...

Bubu~> :))))) jugerrr... hehehe...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »