Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, July 4, 2010

RAYA DATANG LAGI: Mari... mari... mariiii... Siapa cepat dia yang dapat....

Assalamualaikum....

Mari... mari... mari.... Rapat lagi wehhh.... Sila tengok betul-betul. Cantik tak..? Opkos la cantik... kannnn... Siapa pakai baju-baju ni konpem cun melecun macam artis. Artis mana yang cun tu..? Sudah semestinya artis yang cun laa... hahahaha... Tak mahal manapun harga baju/jubah ni. Daripada korang beli kasut sampai dua tiga ratus hengget sepasang, baik beli jubah ni. Hadiah kan kat emak ke.... tunang ke.... girl friend ke... emak mertua ke... ipar duai ke.... gerenti dorang suka punya la. Malah makin bertambah-tambah sayang mereka kat korang nanti. I tell U.... hahaha...

Uiishhh.... Dah macam baju Datok CT pon ada gak ni... Tapi harga yang ni jauh lebih murah wooo....


Bayangkan korang pakai jubah ni.... Dah macam artis terkenal dah rupa korang nanti.... Apa lagi, rembat la cepat....


Bang, belikan la saya baju ni bang... Nanti kalau saya cantik, abang jugak yang suka... (ayat makwe/isteri pujuk pakwe/suami ni...)


Siapa yang lambat rembat, konpem menyesal punya la...

Saiz S = Bahu 35 cm (13.7 inci) --- Labuh 135cm (53 inci)
Saiz M = Bahu 38 cm (15 inci) ---- Labuh 140 cm (55 inci)
Saiz L = Bahu 40 cm (15.7 inci) --- Labuh 140 cm (55 inci)
Saiz XL = Bahu 42 cm (16.5 inci) --- Labuh 145 cm (57 inci)

Nota bernas campur sengal: Siapa yang berminat, boleh la segera buat pesanan ya. Korang boleh juga pergi kat blog jubah ni. Kat atas blog aku ni ada alamat blog tu. Just click on the picture... Waahhhh.... spiking London lagi.. hehehe... Kalau malas nak naik atas balik, klik je kat sini.:

.

6 Tukang Tembak:

en_me said...

chanteknyerrr.. ihiks

annie said...

salam kak az, takut nak pakai baju ada shape ni, alignment dah lari..hahahaha....tapi geram gak tgk baju2 ni...

~Kak AZZ~ said...

en-me> Cantek ke..? Mekasihh.... Apa tunggu lagi, rembat la sepasang bagi kat gf or wife... hehe...

~Kak AZZ~ said...

annie> Wassalam Annie... Ada la saiz untuk kito... Zaman skang ni baju utk org saiz lebar dan bosar tak terpinggir lagi dah... sentiasa ada stok... hahaha...

kucinsiam said...

salam....
kak Aaaaaaaaazzzzzzzzzzz...

saya bkenan yg kaler krim tu laaaa..
caner nak bl yaaaa....?

~Kak AZZ~ said...

Ween~> Wassalam... Berkenan ke... Sila la kol nombor enpon tu... ngeeee... Ke Ween nak akak tolong kol kann.... hihikk...

Lama tak jumpa Ween kat sini... Mish3 laa... ;p

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »