Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, July 1, 2010

PIALA DUNIA: Samada untung, rugi atau satu keajaiban...

Assalamualaikum...

Sekarang ni semua sibuk dok bercakap pasal bola Piala Dunia je kann... Naik jemu lak aku aiihh... Dah la aku memang tak layan game ni. Aku cuma layan BPL je. Itupun tengok team yang aku suka je... Tapi masa perlawanan akhir BPL hari tu aku tak tengokpun... sebab team aku lawan dengan team baju biru tu... Tak suka that team... hahaha...

Bila perlawanan akhir Piala Dunia ni ehh..? Mungkin masa ni baru aku tengok kott... huhuhu... Sementara tu, apa kata korang layan dulu gambar yang aku ambil dari page fesbuk kawan aku ni... Jangan bimbang, aku dah minta izin dah kat dia, kata yang aku nak ambil gambar ni... Sambil-sambil tu, korang carilah yang mana satu si Ronaldo, Rooney, Gerrard dan yang seangkatan dengan mereka kat dalam gambar temulawak yang tak berapa nak lawak ni yaa... Pelbagai gaya dan rupa ada, seolah-olah melambangkan kekecewaan mereka untuk mara ke perlawanan akhir... terutama sekali muka yang tersembam kat celah-celah but tu.... ahakks...

Perhatikan betul-betul yaa... Ni temulawak sempena Piala Dunia ni...hahaha..


Nota bernas campur sengal: Sama ada menang ataupun kalah, tak kiralah dalam bentuk perjuangan apa sekalipun, hidup perlulah diteruskan. Think positive and keep moving. Jangan pandang belakang, kecuali jika ternampak bayang-bayang yang mencurigakan... Caabuuutttttt....!!!

6 Tukang Tembak:

~LP Lum~ said...

salam kak~

sedey......... england kalah arie tu...... xpe, den masih ada Brasil... :p

Si budak Aboi said...

hhuuhuhu samelah dgn aboi !

slm dtg menjenguk..click sini iye http://malaysia.youthsays.com/Oldboys/Nivea-You-Wow-You-Rock

ckLah said...

Apa?


Piala Dunia?


Hah?



He..he..he...


Soalan-soalan sengal dari seorang aek yang tak layan piala dunia!

~Kak AZZ~ said...

LP Lum> Wassalam Linda... Brazil pon dah bungkus, apo cito ni... hehehe...

~Kak AZZ~ said...

Aboi> Apa yang samo tu.... hahaha..

Okay, dah jenguk dah page tu... tq ehh...Lama ko hilang, sibuk dgn benda tu la ehh... =D

~Kak AZZ~ said...

ckLah> Hahaha... memang sah sengal soalan cmtu... Bisa naik darah orang yang dapat jopan cmtu kannn... hehe..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »