Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, July 19, 2010

WAA KENA BEBB:Terkena juga akhirnya... huhuhu..

Assalamualaikum....

Pernah kena tipu..? Opkos la pernah, kan... Pernah menipu..? Selalu sangat, ya tak... hahaha... Pernah 'ter'tipu..? Lagi laa pernah, betul tak... hehehe....

Ni yang jadi kat aku baru-baru ni. Entah macam mana la aku boleh terkena ni, akupun kurang faham. Kalau nak diikutkan, aku memang jenis yang cukup berhati-hati dalam hal sebegini. Agaknya hari tu aku lupa nak baca ayat kursi kot, tu yang terkena tu.. Mungkin lepas ni aku kena tampal ayat kursi kat sudut laptop aku ni. Bukan apa, sebagai peringatan je...

Hari tu memang aku rasa serba tak kena. Dah la line internet selalu putus-putus je. Sedikit sebanyak membuatkan aku rasa jengkel dan cemuih yang teramat sangat. Asal nak komen je kat blog kawan-kawan, line putus. Lepas tu ada balik, dan lepas tu putus lagi. Begitulah seterusnya sampai malam dan pagi esoknya. Tension den... Setiap kali aku buka satu-satu laman web, mesti keluar iklan macam kat bawah ni haa...



Hahaha... Aku selalu mendengus kalau benda alah ni keluar. Mengganggu mata aku betul laa. Oleh kerana ketidakstabilan fikiran aku masa tu, akupun cubalah mengklik iklan tu. Masa ni dah teruja sikit dah, apatah lagi tengok hadiah-hadiah yang ditawarkan. Seterusnya akupun ikut la apa yang disuruh menggunakan enpon tanpa ada rasa cuak sedikitpun huhuhu...

Mula-mula tu aku tak perasan berapa ringgit yang kena potong dari kredit enpon aku. Dek kerana godaan setan bertanduk, aku teruskan lagi send dan send sehinggalah aku terima mesej yang bagitau kredit aku tak cukup untuk langkah seterusnya. Masa ni la aku terkejut, apsal lak kredit aku cepat sangat habis, padahal masih ada lagi 13 hengget kat dalam tu. Lepas tu barulah aku check balik semula mesej kat inbox dan tengok berapa yang dipotong untuk sekali send mesej. Rupa-rupanya sekali send kena caj 4 hengget daaa..., dan bukannya 40 sen seperti yang mula-mula aku tengok. Macam mana la aku boleh tersalah pandang ni, kan dah rugi 12 hengget... Dah tinggal sehengget je kedit aku huhuhu.... (macam la banyak sangat 12 hengget tu kann... ahakks..)

Mujurlah kredit enpon aku pakai topap je. Buatnya aku pakai bil, mau tak sedar diri aku dok layan iklan tu. Korang jangan sekali-kali cuba klik iklan sebegini dan seumpamanya. Jika mahukan sesuatu, kenalah usaha lebih sikit. Tiada yang mudah di dunia ni. Nak tidurpun kadang-kadang susah nak lelap walaupun tidur tu perkara paling senang nak dilakukan... hehehe...

Aku kata: Kalau korang jujur dengan aku, tolonglah klik iklan nuffnang aku tu ya... Klik laa semua sekali kalau semuanya keluar... Mekasih... ekekekeke...

4 Tukang Tembak:

ArmaniWhite said...

kira sedekah je la kak...muahahah...

kak Erna said...

akak pun pernah kena..mintak lagu..siap terhutang kredit lagi..padan muka akak..tak buat lagi dah...

~Kak AZZ~ said...

Nami~> Sedekah dekat kompeni yg kaya raya cmtu, takde hasilnya... Baik beli makanan kucing, kenyang gak dorang tu... huhuhu...

~Kak AZZ~ said...

Kak Erna~> Hehehehe.. yg tu sy pon penah gak kena dulu.. Dah la kena caj 4hengget, pastu lagu cuma sekerat je... tiap2 bulan lak tu kena potong 4hengget tu.. Senang betol dorang kaut untung tak berkat ni kann...

Skang ni takde lagu dah... Tak kuasa nak kayakan dorang lagi... Lagu2 caller ringtone ni semuanya membazir je...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »