Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, September 26, 2010

HOW TO REMOVE A TROJAN VIRUS FROM A LAPTOP..

Assalamualaikum....

Mata tak boleh nak lelap walaupun aku tidur tak sampai 3 jam. Ni semua gara-gara mimpi kena kejar dek hantu la ni. Ampeh punya hantu. Mungkin hantu Chelsea yang kejar aku tu kot sebab aku tersangat la sukanya bila pasukan 'blue' ni kalah di kaki Manchester City... Tapi takpe, lepas ni boleh tidur sampai tengahari... Jangan ada yang datang mengacau dah laa.. Kang tak pasal-pasal aku pulak yang jadi hantu... hahahaha...

Aku ada sedikit info yang aku jumpa masa aku jalan-jalankan jari tadi. Kalau korang rasa info ni berguna, praktikkan laa.. Kalau korang rasa info ni macam suwey je, just left it behind je la... Senang aje kan... Tak perlu ada konspirasi... =D

Aku copy paste je info ni. Nampak gayanya kena la keluarkan kamus.. Ni la padahnya kalau tak pandai dan tak faham Bahasa Inggeris. Baca tu boleh aje, tapi fahamnya.... hmmmm aje la... huhuhu...


Trojan viruses are one of the most harmful computer viruses that you can contract. There are a number of different ways to remove a virus; however, you do not want to give it any time to damage your computer -- you need to remove it as fast as possible.

1- Restart your computer in "Safe Mode." To do this, press "F8" from the beginning screen when your computer first starts to load.
  1. 2- Press the "Start" button from your computer's desktop.
  2. 3- Slide your mouse ove the "All Programs" tab, then the "Accessories" tab, and finally the "System Tools" tab.
  3. 4- Select "System Restore" from the list of options in the System Tools menu.
  4. 5- Make sure the "Restore my computer to a previous date" bubble is highlighted, and press "Next."
  5. 6- Select a date prior to contracting the trojan virus that you would like to restore your computer to, and press the "Next" button.
  6. 7- Restart your computer, and the virus will be gone as if it were never on your computer.

2 Tukang Tembak:

~LP Lum~ said...

salam kak azz~

hehehe.. thanx ya atas info nie.. memang brguna... :)

~Kak AZZ~ said...

Lp Lum~> Wassalam Linda... Dah cuba buat ke? Akak belum buat lagi.. Kalau ada trojan ni, selalunya akak scan guna spyware doctor je.. pastu remove...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »