Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, February 16, 2011

TERINGIN NAK TUKAR, TAPI....??

Assalamualaikum...

Aku teringin nak tukar nama blog aku ni..
Tapi tak tau nak letak nama apa..
Rasanya macam dah tak sesuai je gunakan nama masakan padahal takdepun resepi kat sini. Kalau ada tu cuma seketul dua je...

Sebenarnya aku tak rajin google nama blog sendiri ni. Aku tak taupun blog aku ni duduk kat page yang keberapa. Pada aku, aku berblogging hanyalah untuk suka-suka je. Melepaskan tekanan. Mencari kekuatan melalui pengalaman sesama bloggers. Mungkin sebab itu aku lebih suka masuk kat blog yang banyak bercerita tentang kehidupan mereka sehari-hari atau blog yang mempunyai info serta gambar yang menarik. Kadang-kadang aku tinggalkan komen walaupun pertama kali aku kenal blog tu. Tapi selalunya aku baca je, tiada komen sebab takut terlebih komen jadi tak elok pulak nanti. Selalunya aku komen pada blog yang aku dah biasa je...

Dua tiga hari ni aku cubalah google nama blog aku ni. Hasilnya, blog aku ni tersenarai kat first page bersama-sama dengan himpunan blog resepi. Duduk kat nombor enam pulak tu. Rasa macam tak adil pulak bila tengok situasi macam ni. Rasa seperti aku menipu pulak. Ye la, orang dok google resepi, tapi yang keluarnya tah apa-apa. Maaf la kepada sesiapa yang mencari resepi lemak cili padi, tapi yang dijumpai adalah blog picisan ni haa... Maaf sangat-sangat....

Jadi, aku rasa sudah sampai masanya untuk aku tukar nama blog ni kepada nama yang lebih ke arah diri aku sendiri. Lagipun dah dua tahun dah aku gunakan nama ni. Aku cuba-cuba jugak google beberapa nama yang aku berkenan, tapi semunya macam dah ada yang guna. Kalau boleh aku tak nak la nama baru blog aku nanti bertindih dengan nama blog orang lain. Nanti tak pasal-pasal dapat jolokan suka copycat pulak sampai nama blogpun nak copy orang lain punya... Haiiihhh, susah jugak nak cari idea ni rupanya... Pening 5 jam... haha...

Teringin nak tukar, tapi....??

Huwaarrgghhhhhh....!!!
Berhenti dulu la.. Makin difikir semakin pening...


Aku kata: Ada idea tak..?? Takde ehh..?? Kalau tak dapat jugak nama yang sesuai, maka terpaksalah aku kekalkan nama ni. Makin berganda-ganda kepeningan ini...

0 Tukang Tembak:

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »