Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, February 24, 2011

TOING..!!! TOING...!!! TOING...!!!

Assalamualaikum...

Toing..!!! Toing..!!! Toing...!!!

Arrggghhh..!!!
Tension giler den..!!

Teringat kat tiga keping movie versi dvd yang aku beli tahun lepas. Tak pernah tengok langsung...!! Macam mana la aku boleh terlupa ni..

Baru kejap tadi cari-cari la balik cd tu. Okay jumpa. Pastu cuba la pasang. Macam ada masalah je ni... Dah la tv aku ni memang ada masalah, ditambah lagi dengan masalah dvd player yang macam nak tak nak je jalan. Padahal dvd player tu baru je beli tahun lepas... Makin bertambah tension..

Toing...!!! Toing...!!! Toing...!!!

Dancing frogs

Cuba lagi ejas mana yang patut. Ketat sana, ketat sini. Okay, keluar la sekejap movie tu. Tapi apahal pulak gambar dia jadi versi hitam putih. Cehhh, makin sakit hati aku dibuatnya... Godek lagi. Langsung tak keluar gambar dah... Hampagas betul la...

Toing...!!! Toing...!!! Toing...!!!

Akhirnya, off aje la dvd player tu. Hilang mood aku nak tengok movie. Simpan balik semula semuanya. Dengan dvd player tu sekali aku masukkan balik kat dalam kotak dia.. Ada harapan nak humban.. Dan ada harapan jugak nak membocorkan dompet aku yang dah sememangnya bocor ni...

Takde citer best ke malam ni weii...!!!

Tahniah Malaysia menang 2-0 ke atas Pakistan..
Errr...Tetiba je... haha...

Hari nak hujan la pulak. Jom join aku nyanyi lagu ni...

Lompat si katak lompat,
Lompatlah tinggi-tinggi.
Cepatlah adik cepat,
Cepat pergi mengaji...

Lompat si katak lompat,
Lompatlah tinggi-tinggi,
Cepatlah adik cepat,
Jangan asyik nak ngadap pisi..

Aku kata: Pisi = PC... kehkehkeh...

10 Tukang Tembak:

lea said...

suka katak ker?

Fariq said...

adeh kak azz.. download je la kalo nak tgk movie.. ape guna tenet laju.. :asap

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Hai azz, bengang lagi boleh nyanyi lagu sikatak lompat.eloklah boleh lepas tension. Dah lama tak guna ke dvd player ko boleh jadi cam tu?

kakpah said...

arghhhhhh!!!!
kakpah pun tengah tension nih..

~ Cik Azz ~ said...

Lea>

Suka jugak.. toiingg3.. hehe...

~ Cik Azz ~ said...

Fariq>

Masalahnya akak tak suka tengok movie kat skrin laptop. Tak puas rasanya..

Line kat sini lemau la.. Manade laju..

**Jentik mulut tu kang.. Asyik nak berasap je ya... haha...

~ Cik Azz ~ said...

Cik Ina>

Haha... Ini la satu cara utk rilis tension.. Nyanyi sorang2 je...

Dvd player tu memang jarang guna.. Tak kan la sebab tu dia meragam kot..

~ Cik Azz ~ said...

Kak Pah>

Hahaha....

Jom nyanyi lagu lompat katak ni kak... toingg3..

kak Erna said...

azz..salahkan diri sendiri..dah setahun baru nak tengok..he he..jangan mare..

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Bolom sampai setahun lagi la kak.. huhu...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »