Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, February 20, 2011

WOW...!!! GEMPAK GILER..!!!

Assalamualaikum...

Wowww...!!!
Gempak giler..!!!
Ada promosi iklan terbaru dari Nuffnang ni..

Hadiah dia...???
Fuiiyyooo....!!!
GRAND PRIZE TO HOLLYWOOD AMERICAN IDOL weiii...
Wooowww...!!!


Syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut..

Nama Peraduan
Peraduan Experience Fiesta, Experience Hollywood 2011
Tempoh Peraduan
14 Februari 2011 – 31 Mac 2011

Kriteria Kelayakan:

 Peserta hendaklah berumur 18 tahun ke atas dan memiliki lesen memandu kelas D yang sah.

 Peserta perlu membawa telefon bimbit sendiri untuk menyertai Peraduan.

 Kakitangan, para pegawai dan pengarah Sime Darby Motors Company dan kumpulan
syarikatnya, rakan niaga, rakan kongsi, pengedar, agensi iklan dan promosi dan ahli keluarga
terdekat mereka (ibu bapa, anak-anak, adik-beradik, suami/ isteri) atau ahli isi rumah yang
sama (sama ada mempunyai pertalian darah atau tidak) adalah TIDAK layak untuk menyertai.

 Pemilik Ford Fiesta yang sedia ada dibenarkan untuk menyertai peraduan tetapi mereka perlu mengunjungi cawangan SDAC Ford atau pengedar sah Ford untuk mendapatkan kad Misi dan menghubungi talian pusat Misi (talian hotline IVR) untuk menyertai Peraduan.

 Pelanggan yang telah menempah Fiesta tetapi masih menunggu kereta baru, perlu menjelaskan dalam kad Misi (kad Peraduan). Sekiranya mereka berjaya dipilih, penyertaan akan disahkan dengan rekod SDAC.

Aku kata: Apa tunggu lagi. Jom la kita ramai-ramai join peraduan ni. Untung-untung dapat pergi Hollywood bebb... Menuju puncak, gemilang cahaya... Ehhh, salah lagu daaa... kehkehkeh...

6 Tukang Tembak:

amie said...

panjang nauuuuu..

~ Cik Azz ~ said...

amie>

Dah pendek dah... Line tenet sewel la... Lepas post terus d/c..

Pastu line asik on/off je.. Tak sempat nak edit balik... huhu...

kak Erna said...

azz dah join ko..
akak tak nak poi hollywood..bollywood pun tak nak..he he..

Yunus Badawi said...

Kureng sikit kalau pergi tengok American Idol tu. Boleh ditukar ke hadiah ini? hehehe

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Nak join apo ehh kak.. Kono test drive keto tu dulu.. Mmg takdo harapan la nak poie Bollywood atau Hollywood tu..

Bawak keto tolak buleh la... hehe..

~ Cik Azz ~ said...

YB>

Sama la.. american idol ke, malaysian idol ke... mmg tak tengok..

Kalau la sy penaja contest ni, sy bagi je terus keta tu kat sape2 yg sy suka.. Boleh gitu? Hehehe...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »