Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, February 21, 2011

AKU YANG BERAT ATAU ENGKAU YANG TAK LARAT..??

Assalamualaikum...

Aku yang berat atau engkau yang tak larat..??
Aku memang ngaku la yang aku ni berat. Segala-galanya berat dan memberatkan. Kalau suruh aku berdiri kat atas penimbang tu, mau menangis penimbang tu jadinya... hahaha... Nak buat camner, dah tak boleh nak kasi ringan dah ni.. Redho aje la... huhu....


Aku bukan nak cakap pasal berat aku sebenarnya ni. Aku cuma nak tanya je betul ke blog aku ni berat atau line streamyx aku yang malas nak bergerak. Sejak seminggu ni teruk betul la nak bersosial... Pheewww....!!! Takde la haiihh.. Maksud aku tu susah bebeno nak blogwalking atau mencari info atau nak google. Asal klik je, mula la terhegeh-hegeh nak loading, pastu terus disconnect padahal line masih ada lagi. Tu yang aku pelik tu. Hampagas betul la. Berbakul-bakul aku menyumpah streamyx ni.. Semua benda yang tinggal kat zoo tu aku sebut... Sakit hati betul...!!!

Dalam pada terhegeh-hegeh tu, dapat la jugak aku blogwalking cari info apsal la laptop aku ni lemau sangat nak loading. Adakah disebabkan line yang bermasalah ataupun terlalu banyak file atau software yang aku simpan. Rasanya aku ni bukannya jenis yang suka install atau download benda yang merepek meraban ni. Aku hanya download apa yang perlu je. Tapi mungkin ada beberapa software yang telah di-download oleh anak-anak buah aku sebab dorang yang setup laptop aku ni dulu..

Aku terjumpa la kat satu blog tu, dia kata kena buang dulu mana-mana file atau software yang tak perlu. Yang tersimpan kat recycle bin tu pun kena buang jugak sebab masih berada dalam hard disk. Maka, akupun buat la apa yang sepatutnya. Habis aku godek-godek dan buang software yang aku sendiri tak faham apakah bendanya itu... hahaha.. Lagipun sebelum ni aku dah bagitau kat anak-anak buah aku tu, kalau nak download apa-apa melalui laptop aku ni, boleh, tapi lepas tu simpan benda tu semua kat dalam pendrive dorang. Jangan simpan kat dalam laptop aku. Pening laptop aku tu nanti sebab tuannya bukan pandai bab IT ni... kehkehkeh..

Masalahnya sekarang, lepas buang semua benda yang tak perlu tu, loading adakalanya okay, laju la jugak, asal klik je terus keluar page yang aku cari tu. Tapi, ada masanya ya ampun, terkemut-kemut macam bontot ayam baru lepas berak. Habis tu, masalah siapa agaknya ni ehh..? Masalah streamyx yang lambat ataupun masalah laptop yang berat. Jangan suruh aku pakai Unifi sebab kalau aku mampu, dengan kompeni Unifi tu sekali aku beli.. Hohhhh...!!!

Kepada para blogger yang blog dia ada macam-macam jenis lampu tu, atau ada lagu background yang berat, atau ada flash sana-sini tu, kalau aku tak masuk blog korang tu aku mintak maaf banyak-banyak la ya. Bukan aku tak sudi, tapi line streamyx aku ni ada penyakit jantung. Nanti kalau dia terkejut, terus dia 'hang' sampai pengsan. Aku jugak yang susah nanti. Kalau nak selamat, buang la semua benda alah tu. Lagipun, bukan semua orang suka dengar lagu background korang tu. Kalau korang kata blog aku, suka hati aku la nak letak apapun, okay.... BABAI.. Tu je jawapan aku....

Aku kata: Mentang-mentang la TM dah ada Unifi, pengguna streamyx macam aku ni dianaktirikan. Adil ke camni? Siapa nak apply Unifi, boleh KLIK SINI YA... Marah-marahpun sempat lagi nak promot Unifi... ngehngehngeh...

6 Tukang Tembak:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

streamyx pun ada masalah slow ni, makcik ingat broadband je. Kalau broadband laju , tapi jangan terlebih pakai git, nanti mulalah slow.

kakpah said...

minggu lepas memang ada problem. akak punya pun lembab mcam siput. selalunya kalau masuk rumah orang lambat sangat bukak pintu, akak tinggal je.

~ Cik Azz ~ said...

Cik Ina>

Selalu sangat ada masalah streamyx ni.. Slow sampai tak bergerak langsungpun ada.. Dia dok main pusing2 je sampai sy ni pening...

~ Cik Azz ~ said...

Kak Pah>

Bukan takat minggu lepas je kak.. Minggu2 sebelun tu pun lemau jugak..

Tu lak kan.. akak sampai gak kat depan pintu, saya ni masih kat luar pagar lagi tak lepas2 nak masuk... haha...

ckLah said...

Lama juga namak kelibat URL blog ini berlegar di blog saya tadi....cari apa?

:D

~ Cik Azz ~ said...

CkLah>

Ehh.. Rasanya tak masuk lagi kat blog Xiinam hari ni...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »