Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Saturday, March 19, 2011

KAREN NI ASYIK TAKDE JE LAA....!!!

Assalamualaikum...

Karen ni asyik takde je laaa....!!!

Huhuhu... Letih siyot bila takde karen ni. Bukan sekejap, dua kejap atau tiga kejap, tapi sampai melebihi sepuluh kejap.. haha...

Bermula dari pukul 10 pagi rumah aku takde karen ni. Malam ni tepat pukul 8, baru karen tu muncul. Berapa jam tu, cuba kira. Pagi tadi punya la berkobar-kobar semangat aku nak menjahit, dah duduk atas kerusi dah, dah mengadap mesin jahit dah, dah siap turunkan jarum menembusi kain dah, dah nak tekan button on dah, tup-tup kipas angin mati menandakan letrik terputus bekalan. Sangat-sangat hampeh okay...!!! Ingatkan sekejap je, rupanya sampai ke malam. Maknanya satu apapun aku tak dapat nak buat.

Memang siyot la TNB ni. Betul-betul menyusahkan orang. Kalau dalam sebulan tu sekali tak terputus bekalan, tak sah agaknya. Mesti nak jugak blackout tu. Aku telefon sampai dua kali bertanyakan bila nak ada letrik balik. Rupa-rupanya bukan semua rumah blackout, sesetengah rumah je yang terkena tempiasnya. Patut la takde siapa yang telefon talian 15454 tu mengadu kerosakan. Caaiittt...!!! Rumah jiran sebelah aku okay je ada letrik tapi rumah jiran depan rumah aku ni takde letrik. Mungkin kami punya line sama.

Nampak gayanya masa Earth Hour nanti aku tak payah la nak ikut serta sebab aku dah buat sekarang. Nampak sangat tak sabar menunggu hari untuk Earth Hour tu... ahakk...

Aku kata: Mood caca-marba gara-gara ketiadaan letrik.. Kering darah aku dibuatnya... Gggrrrr....!!! Ehhh, kering darah takpe kot, jangan kering gusi... kehkehkeh...

4 Tukang Tembak:

kak Erna said...

somalam pulak hujan lobek ngan potir kilat bagai..ado letrik pun tak borani nak on..tv ke lappy ko..samo yo azz..cumo toghang yo la..sobab ado lampu..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Ye Azz, makcik bab kalau tak de karen ni, memang lemah. susah nak wat apa-apa. dah kita ni biasa berkipas. siang tak pe lagi, janganlah malam, memang tak dapat tidurlah sampai pagi.sabar jelah azz.

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Kok ado potir tu mmg la sy off lappy ni kak.. Takut gak kono sambar nnt..

Yg gowam tu sobab takdo api tu.. Sampai ke malam baru ado... moncieh poluh dibuek ehh... hehe..

~ Cik Azz ~ said...

Cik Ina>

Kat sini siang kalau tak berkipas mau berasap.. Kalau malam tu takpe jugak, sejuk sikit.. Boleh bukak tingkap bagi angin masuk..

Susah kan kalau takde letrik ni... huhu...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »