Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Friday, March 18, 2011

APSAL AKU TAK BOLEH DENGAR GEGAR CAPSULE NI..??

Assalamualaikum...

Apsal aku tak boleh dengar Gegar Capsule ni..??

Sejak tsunami kat Jepun hari tu, aku dah tak dapat dengar radio online dah. Tak tau la kenapa. Nak kata ada masalah kat lappy aku, takde la pulak rasanya sebab ada jugak sekali tu dapat dengar Gegar Capsule walaupun cuma 20 minit je. Ingatkan Gegar Capsule je yang ada masalah, rupanya kesemua radio online termasuk Sinar Capsule dan Era Capsule aku tak boleh nak dengar dah. Aku malas nak dengar guna radio biasa tu sebab siaran kat sini tak berapa nak jelas, asyik lari-lari je, pastu nanti last-last keluar bunyi angin je.. camni.... ssssstttttt..... haha...

Aku ada letakkan link untuk empat radio online ni kat sidebar blog aku ni. Tujuannya supaya senang untuk aku mengklik kat situ je kalau aku nak dengar radio online ni. Sekarang ni rasa macam dah tak berfungsi je gadget yang aku letak tu sebab tak dapat dengar. Mungkin orang lain boleh dengar kot. Mungkin hanya siaran kat tempat aku je yang ada masalah... kottt... huhuhu..

Aku selalu dengar Gegar Capsule ni waktu petang dan malam je. Kalau waktu pagi tu, dengar gitu-gitu je la sebab banyak benda nak buat, so tak boleh la nak fokus sangat. Kalau petang tu, sambil buat kerja, sambil layan DJ Isma Halil. Tapi sekarang ni Isma Halil dah takde kat stesen tu dan tempatnya digantikan oleh si comel DJ Zura. Malamnya pulak aku layan segmen Cinta Gegar yang dikendalikan oleh DJ Nazz yang bersuara romantik tu... :). Dulu aku suka dengar Hindi Power kelolaan DJ Andy Hakim tapi dia dah pindah ke MuzikFM la pulak... Sedih dan sunyi la dia takde kat THR ni.. Nasib baik ada segmen Cinta Gegar sebagai pengganti.. :P

Sekarang ni sedikit bosan sebab tak dapat dengar Gegar Capsule ni lagi. Kalau boleh, setelkan la cepat apa masalah yang berlaku tu ya.. Radio online lain tu aku tak berapa nak ambil kisah sangat sebab aku jarang dengar. Aku nak dengar Gegar Capsule je... =D

Aku kata: Aku jarang kata bosan. Tapi sejak tak dapat dengar Gegar Capsule ni, memang agak membosan kan la jugak sikit-sikit... Jom ramai-ramai Like page THR GEGAR ni ya... :-)

3 Tukang Tembak:

~ Cik Azz ~ said...

Ehhh... Tak lama lepas entry ni keluar, boleh pulak dengar online... Dorang ni baca ke aku punya entry ni..? Perasan je kann... hahaha...

Apapun, terima kasih ya.. Dapat dah dengar Gegar Capsules... Besttt3... =)

kak Erna said...

apo pulak tak baco azz..cumo akak tak ponah dongar radio online ni.
radio akak satu yo..klasik nasional..ha ha..orang tuo cam tu lah azz..

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Maksud sy tu org radio yg baco kak.. hehe..

Radio Klasik tu tak ghoti la sey nak donga online.. Ado koo..? Kok ado online, dah lamo dah sey donga kak..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »