Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Friday, April 1, 2011

Jangan tengok kalau boring...!!

Assalamualaikum....

Jangan tengok kalau boring...!!

Saje je nak kongsikan gambar si Gemuk ni tengok tv. Malam hari tu aku tengah cari kutu dia. Pastu aku tengok mata dia asyik pandang kat tv tu je. Terus aku letak dia kat atas iron board ni. Konon-konon nak bagi dia konsentret la... kehkehkeh...

Gemukpun tau mana part yang best dan mana part yang membosankan. Macam ni la agaknya gelagat manusia yang menonton movie kat panggung. Tak duduk diam, lebih-lebih lagi kalau cerita tu indah khabar dari rupa.. Gebang je lebih.... =D

Tapi cerita yang kat tv ni memang best sebab ada askar.. Aku suka cerita aksi + ganas ni.. Kebabommm....!!!

Layan... :P
Sepupu si Gemuk... heeeee......


Huuiissshhh...!! Jangan pandang lama-lama. Berdosa... :p

Aku kata: Siapa sambut april fool, memang sah diapun fool jugak.. =))

12 Tukang Tembak:

kakpah said...

sian gomok kono pakso tengok tv. Ni mosti tuan e maleh nak layan ni..

~ Cik Azz ~ said...

Kak Pah>

Hehehe... Dio ngacau yoo sey nak buek kojo kak.. Tu yg soh dio tengok tv tu.. Sokojap yoo ontok ehh.. pehtu mulo la dio buek hal balik...

Angah said...

comelnye...nak sekorrr

kak Erna said...

azz..osah minat e dak gomok tengok tv..sampai nak masuk dalam gayo e..he he..

witLURVE said...

si Gemuk sgt comel.... grrrllll.... nak geget!!!.. hahhaha

Cik Yana said...

Alahau! comelnye. Nak boleh tak? boleh la.....

Entry terkini: Tiket Percuma Untuk Peminat Justin Bieber :)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

comelah azz, cam paham-paham je dia nengok tv tu.kadang -kadang dari melayan keranah manusia, baik lagi melayan kucing. tak banyak keranah.

~ Cik Azz ~ said...

Angah>

Amek la semuanya kecuali si Gemuk dgn ibu dia... Yg tu kesayangan... haha..

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Dio mcm budak2 gak la kak... Suko tgk tv.. Hr tu maso dio tengok bola, dio mcm nak tangkap yoo bola tu.. hehe..

~ Cik Azz ~ said...

witLURVE>

Masa besar cmni mmg la nampak comel..Cuba dah besar lagi, dah dewasa... maka hilang sikit la kecomelan tu nanti... hikk3..

~ Cik Azz ~ said...

Cik Yana>

Thanx ehh.. Mesti makin kembang si Gemuk ni kalau bgtau kat dia ramai org kata dia comel... huahuahua...

Nak ke, amek la sepupu Gemuk tu.. =D

~ Cik Azz ~ said...

Cik Ina>

Betul tu.. Kadang2 melayan karenah kucing ni boleh hilangkan stress jugak.. Kiranya macam satu terapi la... Sila la mula membela sekor anak kucing... hehe...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »