Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, April 3, 2011

Dah bersawang dah...

Assalamualaikum....

Dah bersawang dah...

Rasa macam dah lama tak update blog...

Terima kasih la pada mereka yang masih sudi menjenguk blog aku walaupun takde entry terbaru. Terima kasih kepada followers terbaru yang sudi memollow blog aku yang tak seberapa ni. Terima kasih jugak kepada yang ikhlas mengomen dan mengklik Nuffnang aku ni... Terima kasih banyak-banyak. Arigato gozaimas. Salamat pok. Thank you very much. Muchos gracias.. =)



Jangan lupa tinggalkan link kat sini ya. Tekan la icon tu. Jangan buat tak nampak pulak... ngehh3..


Insyaallah, nanti aku buat follow-up pada yang tinggalkan jejak kat sini.. :)
Rasanya ini je untuk kali ni. Banyak kerja yang menanti aku kat rumah ni setelah dua hari balik ke kampung. Yang paling utama sekali adalah untuk menghapuskan ketulan-ketulan emas yang ditinggalkan oleh anak-anak kucing aku tu.. Huwaaaa....!!! Manyak pining ini kapla dengan bau yang keluar dari ketulan-ketulan emas tersebut.. huhuhu...

Aku kata: Al-Fatihah untuk arwah pakcik aku yang telah meninggal dunia tengah malam Sabtu lalu. Arwah merupakan abang sulung arwah abah aku. Mereka berdua ni dua beradik je. Semoga Allah ampuni mereka dan tempatkan mereka di kalangan orang-orang yang soleh lagi beriman.. Amin..

2 Tukang Tembak:

kak Erna said...

azz..patut balik kampung yo..alfatihah buat arwah .

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Tu la sobab ehh kak.. Pehtu poie lak Pilah, jonguk pakcik yg uzur jugak... Lotih duduk dalam keto yoo...

Mekasih kak.. Al-Fatihah..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »