Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Friday, April 15, 2011

Kuih kembang bontot..???

Assalamualaikum...

Kuih kembang bontot..???

Entah apa-apa je la orang ni kan. Saja je buat lawak lucah... huhuhu..

Macam la takde benda lain yang nak di-google-kan sampaikan nama kuihpun nak dikaitkan dengan ayat tambahan. Kalau nama yang elok tu takpe la jugak... Ni entah apa-apa nama je yang dia letak.

Ada jugak yang google keyword azz menipu. Errr... aku ke yang menipu tu..? Siapa yang aku tipu..?? Untuk apa aku menipu..?? Siapa la yang buat fitnah tu.. Tapi aku tak rasa apa-apapun dengan keyword tu sebab aku tak buat kerja-kerja menipu ni. Mungkin itu kerja orang yang nak selamatkan diri dia. Kiranya nak bersihkan nama dia la... Lantak ko la labu... ahakk..

Kalau korang tak percaya, cuba tengok kat gambar bawah ni haaa... Agaknya dia nak cari resepi kuih kot.. Tup-tup yang keluar perkataan tu..

Kuih kembang bontot....???

Wakakakakakakaka....

Tak senonoh betul la si peng-googel ittewww... Buat malu blog aku je... huahuahua... Yang bestnya keyword tu keluar kat blog CCA dan bukannya kat blog dapo aku tu...

Cuba tengok sini... Tengok la, bukannya ada apa-apapun... =D
:
:
:
Lagi sikit je...
:
:
:
:
Sikit lagi...
:
:
:
:
Tu dia....
:
:
:
V
V
V
Kuih kembang bontot..


Lepas ni boleh la para chef atau tukang jual kuih mencipta resepi baru. Konpem meletop punya la kuih tu nanti. Kalau kuih tu tak meletop, kita yang tukang beli ni yang meletop dulu.. kehkehkeh...

p/s: Teringat pulak kat kuih tahi itik... Rasanya dah tak boleh guna dah nama tu.. Entah macam mana la dorang dapat ilham nak bagi nama tahi kat makanan agaknya ya... huhuhu..

0 Tukang Tembak:

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »