Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Friday, June 17, 2011

Berpesan-pesanlah sesama kita...

Assalamualaikum...

Berpesan-pesanlah sesama kita...

Bukan suruh pesan pizza..
Bukan juga suruh pesan belikan tiket wayang..
Juga bukan meninggalkan pesanan ringkas berupa ugutan..
Apatah lagi berpesan kat shoutbox, I follow U, please follow me back...

Berpesan-pesanlah seperti pesanan di bawah ini..


p/s: Haiipppp....!!! Jangan nak mencebik yaa.. Tak baik tau cebik-cebik kat orang ni... ♥

8 Tukang Tembak:

miss ct said...

Assalamualaikum kak azz..
tq kak.. entry akak amat bgs sekali..mmg terkesan lah.. kebykkan wanita membuat benda2 ni.. ct pun sama.. jom berubah ke arah yg lebih baik lagi =)

SyahmiFikri said...

great issue btw...

the way berdakwah! =)

gud job kak az

Acik Erna said...

azz..mano boleh cebik2 isu yang bagus ni..mengingatkan sesamo kito..

noonaQQ said...

noona pn sll bgi nsht kat kwn,terpulang pd dorg je yg nk dgr kak.. lau dorg suka,dorg leh ikut..lai x ska,leh bt taik telinga kn?? kn?? hehehe

~ Cik Azz ~ said...

Miss CT>

Waalaikumussalam..

Yang buruk tu kita perbaiki, yang baik tu, kita perbaiki.. perbaiki.. perbaiki lagi tanpa henti...

Tenkiu bg sokongan.. Jom sama2 kita perbaiki diri dan blog kita... hehehe...

~ Cik Azz ~ said...

SyahmiFikri>

Terima kasih..

Ehh, akak just share je.. Takde niat sebaliknya selain untuk mengingatkan diri sendiri..

Sama2lah kita ke arah kebaikan.. :)

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Mekasih kak..

Mano la tau kan, bilo kito nak berubah ni macam2 yg orang akan kato.. Tapi peduli la dengan cakap2 orang tu... Boto tak kak..?

Yg ponting kito tak kacau piyok nasi orang... kann...

~ Cik Azz ~ said...

Noona>

Bagus la kalau cmtu.. Nasihat sbb kita sayang..

Betul tu, kalau dorang tak nak dengar, lantak pi la depa.. Yg penting kita dah jalankan tugas kita sebagai sesama saudara...

Kadang2 malas nak amek port benda yg tak penting ni.. Buang masa je, kannn3... :P

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »