Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, August 28, 2011

Astaghfirullaahal'azim..

Assalamualaikum...


Mentang-mentang la puasa dah nak habis, benda ini yang dicari-cari.. Nasib baik keywords yang dicari tu membawa bersama perkataan 'maksud'. Kalau la keywords tu didatangkan dengan perkataan 'kenapa' atau 'bagaimana', mungkin dah ke lain dah pengertiannya.. 


Disebabkan teruja nak tau kenapa keywords tu keluar macam tu, akupun try la tanya atok Google dan taipkan semula ayat tu. Ni la satu-satunya kerja paling tak berfaedah yang aku buat, iaitu mencari punca dari mana datangnya keywords tu.. Sebab apa aku kata tak berfaedah..?? Sebab aku rasa seolah-olah aku nak tengok ranking entry aku je walhal benda SEO ni tak penting langsung kat aku.. 

Selepas di-google, maka keluarlah apa yang dicari tu... 

Nombor 3 kat front page... Yuckkk...!!!

p/s: Sangatlah menjelikkan bila entry yang tak berinformasi berada di front page... **dushhh... dushhh... dushhhuumm...!!! Daun perempuan tu apa..?? Perempuan ada daun..?? OMG...!!!

4 Tukang Tembak:

alepridz said...

uik bahaya tu kak azz...

[jemput gi entry latest saya... klik nama saya...]

~ Cik Azz ~ said...

Alepridz>

Apa salahnya sesekali nak bahayakan ranking... hehe..

Okay2.. nnt akak singgah ya.. :)

Acik Erna said...

azz..tu la..rajin lagi cari makno..he he..

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Dah takdo kojo la tu kak... hehe...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »