Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, September 19, 2011

Moga ada jodohnya + Takut nanti kena saman...

Assalamualaikum...

Moga ada jodohnya + Takut nanti kena saman...

Minggu kedua Syawal hari tu, one of my nephew bertunang. Selamat bertunang la untuk dia. Gambar..? Maaf la ya. Kali ni aku malas nak letak gambar orang 'luar' kat blog.. Takut nanti kena saman lak... Aii tak mampu nak bayar saman-saman ni... :P

Nak cerita lebih-lebihpun tak berani... ehehh... Doakan aje moga ada jodohnya dengan pilihan hati... 


Perjalanan balik, jalan jammed teruk.. Hari sabtu yang benar-benar menyesakkan..!! Aku naik kereta kakak aku sebab nak balik Labu. Disebabkan masa nak melintas jalan tu ramai pemandu yang tak nak beri kerjasama, maka anak buah aku yang memandu terus je menyusur ke kiri dan ikut jalan mana tah.. Jalan punya jalan punya jalan, akhirnya masuk la kat laluan ni. Lalu la kat sebelah litar F1 kat Sepang nun. 

Ooo... Sini rupanya litar tu.. hehh... Maklum la, pestaim lalu situ... Tak sempat nak ambil gambar litar tu sebab anak buah aku ni bawak kereta dah macam pemandu F1 gak ni... Penat tangan aku bergayut.. huhuhu...


Pastu ternampak lak sebutir bintang bergemerlapan kat atas bukit tu haa... Dari jauh tak perasan bintang apakah itteww.. Bila dah dekat...

Oooo... Kat sini rupanya tempat tinggal bintang sorang tu.. ehehh... Siapa dia? Rasanya sorang je blogger yang aku follow blog dia datang dari sini.. Malas nak bagi backlink blog dia, takut nanti kena saman gak... :D


Congak punya congak, dekat 3 jam jugak duduk dalam kereta.. Patut la rasa macam nak patah pinggang aku ni.. Seriknya la haiihh... Tu yang malas nak keluar rumah bila cuti hujung minggu macam ni... Masing-masing sibuk dok pergi rumah terbuka yang tak habis-habis.. Puasa tak pernah penuh tapi tang beraya, haiiyaaa....

p/s: Sudah-sudah la beraya tu weii... Bawak-bawak la sedekahkan bajet untuk open house tu kat Somalia nunn... ehehh... 

6 Tukang Tembak:

ibundo said...

dok lam keto lamo2 bukan takat pinggang yo sakit. montot pun sakit wo..

Phat said...

tu jln potong nak ko labu kan..ikut KLIA lalu topi litar sepang

Acik Erna said...

akak tau kek mano azz lalu tu..dah biaso lalu maso kuaters klia dulu

~ Cik Azz ~ said...

Kak Pah>

Pokok ehh semuo sakit la kak... Hati lagi la sakit.. haha..

~ Cik Azz ~ said...

Phat>

Iyo la kott.. sobab akak memang nak ke Labu pon..

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Ooo.. Akak memang dah biaso la dengan jalan ni, kan... Sey ni la pestaim lalu situ kak...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »