Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, September 8, 2011

No komen laa.... Ehehh...

Assalamualaikum...

No komen laa.... Ehehh... 


p/s: Nasib baik aku jarang menopap... Kesian pada mereka yang suka sangat berbalas-balas sms cintan-cintun... Kalau dah cinta, naik berapapun tak kisah, kann... kann... kannnn.... Macam harga rokok jugak la... :D

7 Tukang Tembak:

United Melayu No Otak said...

Rakyat Di Dungukan
Kroni Di Utamakan.

Naz said...

parah ni T-T huhu

jarang topap? nnt kalau cik azz bercintan plak cmne? hihihi xD

Acik Erna said...

Azz..hangin akak maso tau ni..walaupun top up sebulan sokali..tapi sakit yo hati..

~LP Lum~ said...

salam kak azz~

huhu.. xde2 sy tetap sakit atie gak.. walaupun nak msg2 ngan en cinta.. pasnioe kena guna ym aje ar... free... ^^

~ Cik Azz ~ said...

Naz>

Parah ke..?? Cepat2 pegi spital, rawat mana2 yang parah tu... huhu..

Banyak cara untuk melahirkan rasa cinta tu, bukan sekadar main2 sms je.. Think the positive and negative too.. :P

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Hehehe.. Soba kak, jangan hangen2 selalu.. Kang pitam lak..

~ Cik Azz ~ said...

LP Lum>

Waalaikumussalam Lynda..

Haha.. Kalau dah ada yg free, buat apa la nak bazir2 guna yang berbayar.. Yang berbayar ni gunakan masa waktu kecemasan je.. Contohnya masa tak boleh nak online atau takde line nak ym..

:)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »