Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Saturday, October 8, 2011

Apa pendapat(an) anda tentang Belanjawan 2012...?

Assalamualaikum...

Apa pendapat(an) anda tentang Belanjawan 2012...??

Seronok....??
Kecewa...??
Sakit hati....?? 
Menyumpah...??

Menyampah...??

Jom tengok apa kata pakar-pakar kita ni.. Macam-macam ada... 


Payah la kalau semua nak free.. huhuhu...


Apa perasan korang bila mamat ni kata parents korang yang kerja 'gomen' ni 'kuda tua'..?? 

Bagi la segunung emas sekalipun, manusia tetap tidak akan puas.. Mudah-mudahan aku tidak termasuk di dalam golongan sebegini.. Ya Allah, aku bersyukur di atas segala rezeki yang Kau berikan ini.. Alhamdulillah..

Sadin masak kicap... Sesuai la dengan taraf aku orang kampung ni.. Kenyang jugak aku... Sampai menambah-nambah anak buah aku makan tadi.. hahaha...

p/s: Senyum, tak perlu kata apa-apa.. :-)

6 Tukang Tembak:

Acik Erna said...

azz..akak tak kisah camana pun bajet tu..yang paling merisaukan sekarang ni..barang2 bolum bajet lagi dah melambung tinggi..melantak2 hargo..makin susah la jadi e..duit dah jadi kocik..
dio bagi la pencen sampai 60 tahun..akak tak teringin pun..
kok sampai ajal copek..tak meraso jadi pesaro..insyaallah.panjang umur nanti..58 pun akak tak ambik.

Tihara said...

tk baek kn dia kata kuda tua..bg saya bajet or tak de bajet pun..came je..tak kayo gak pon..hehe

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Kok anak dah abeh sekolah, mungkin boleh pencen awal kak.. Tapi ado orang tu yg anak2 ghamai yg masih bolaja lagi, topakso la sambung..

Duit pencen tak samo dgn duit gaji.. Pencen tu sikit yoo dapek ehh nanti...

~ Cik Azz ~ said...

Tihara>

Tu la pasal.. Dia tak fikir ke yg parents diapun akan jadi kuda tua jugak nanti.. Dan diapun akan jadi kuda tua jugak jika panjang umur.. Kalau ya pun marah, jangan la over sangat, kann... :D

Tak kayo takpe, asalkan tidak meminta2.. :-)

APAN said...

sape sokong najib, mesti sokong bajet nih...sape sokong pembangkang, mesti kutuk kaw2....lebih kurang gitu la...unstopable :)

~ Cik Azz ~ said...

APAN>

Masalahnya, yang dok kutuk2 tu la yang paling tak sabar nak dapatkan kenaikan tu..

Most of them tak sokong Najib, tapi cepat mengaut apa yang Najib bagi..

Most of them kata, duit BN or gomen tu haram.. Tapi bila diberi percuma, tetap ambil jugak.. ahaha..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »