Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Tuesday, October 11, 2011

TLC Promise Me: For the Children of Rumah Aman..

Assalamualaikum...

TLC Promise Me: For the Children of Rumah Aman..


Nuffnang telah menjalankan kempen untuk menderma melalui pemotongan earning yang korang dapat... Korang hanya perlu masuk kat page korang tu dan klik iklan yang ada kat bawah belah kanan tu..



Nanti dia akan keluar seperti gambar kat bawah ni. Korang boleh submit jumlah yang korang ingin dermakan samada RM1, RM5 atau RM10 bergantung kepada keikhlasan korang la kan.. Yang penting korang ada current earnings.. Kalau takde takpe, boleh jugak menderma melalui Maybank2U.. Kiranya takde alasan la untuk tidak menderma... :D

Jumlah derma biarlah rahsia... :D
(sila klik gambar untuk view yang lebih jelas..)

Serta-merta earnings ditolak... :D

p/s: Apa barang earnings riban-riban tapi nak menderma punya la liat.. :P

10 Tukang Tembak:

kyo_9 said...

jom derma :)

ArmaniWhite said...

trima ksh share info ni kak.. da lama x bukak nuffnang.. last dpt lima puluh hengget.. leh la derma kat situ. nk withdraw pun malu je skit beno..haha

Jejaka Terhangat said...

dah donate..smoga derma kita tu selamat sampai kat Rumah Aman tu.

Acik Erna said...

tak tau pulak pasal ni azz..tapi tak do lah nak guno earning macam yang azz cakap tu..mano nak carik..he he

nora rashid said...

derma bersama2;)

~ Cik Azz ~ said...

kyo_9>

Jommm.... :D

~ Cik Azz ~ said...

ArmaniWhite>

Sesama Nami...

Okay la tu dapat 50 hengget... Derma semua lagi okay... hikk...

~ Cik Azz ~ said...

Jejaka Terhangat>

Alhamdulillah.. JT kena derma banyak kali sebab banyak dapat earnings... hikk...

Mudah2an sampai la derma kita tu...

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Hehe... Cari kek nuffnang la kak...

~ Cik Azz ~ said...

Nora Rashid>

Mohh kita menderma... :-)

Tenkiu ya singgah... Nanti singgah la lagi.. hehe...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »