Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday #17: Kalau dah kering dan layu, tiada siapa yang sudi...

Assalamualaikum...


Wordless Wednesday #17: Kalau dah kering dan layu, tiada siapa yang sudi...
:
:
:
:
:
Hanya mampu melihat.. Namun tidak bernafsu untuk menjamah....
:
:
:
:
:
Apakan daya, sudah begitu suratan nasib dirinya...
:
:
:
:
:
V
Satu kerugian bagi pencinta buah ini seperti aku... huhuhu...


p/s: Buah apakah itu dan kenapa dia jadi begitu...? Cuba teka.. heeee....

8 Tukang Tembak:

SyedGraphiX said...

cesssssss.

ingatkan ape yg layu. sobb3 T.T

Phat said...

buah kekondong kan bak kata felix AF dulu hahaha

APAN said...

x penah nak worldless...haha...

buah pinang?

~ Cik Azz ~ said...

SyedGraphiX>

Ahahaha....

Ko ingat teratai layu di tasik madu ke...?

:geleng

~ Cik Azz ~ said...

Phat>

Aiseyyy... Boto la ko punyo jawapan Phat... Orang dah kawen ni mmg copek monangkap, kan... hehehe...

Ehh, yg cakap buah kekondong ni Felix Af3 ke Rich Af4...?

~ Cik Azz ~ said...

APAN>

Well, tak kuasa nak ikut 100 peratus... Just cilok tajuk WW tu je dah la... haha...

Ko biar betul Pan... Pokok pinang macam ni ke rupa dia... huhuhu...

Acik Erna said...

azz..sapo nyo kojo sampai koghing pokok tu..
sodap tu azz..buek jeruk..

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Ni anai-anai punyo kojo la ni kak... Abeh segalo pokok dibahan ehh... Sayang boto laa...

Tu la kak... Kok unggih cocah rojak petis sodap gak ni....

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »