Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, December 21, 2011

First time try.. Nasib baik menjadi.. :D

Assalamualaikum...

First time try.. Nasib baik menjadi.. :D

Semalam buat entry pasal tudung saji. So, hari ni kena la buat entry pasal makanan pulak. Nanti ada jugak benda yang boleh disumbat di bawah tudung saji tu.. hehehe..

Segala cerita dan resepi ada kat blog dapo aku tu ya.. Sudi-sudikanlah menyinggah ya.. Ni sekadar nak menayang gambar je ni.. hihihi.. Jangan marah maaa... :)


 Agak berpuas hati dengan resepi ni. Dan akan cuba untuk memperbaikinya lagi... :-)


Api oven agak besar.. Tu yang agak "garing" sikit kat luar tu.. Tapi kat dalam tu tetap gebu dan lembut.. Kalau pukul mentega + gula lagi lama, mungkin akan lagi gebu... 

Alangkah bagusnya kalau semua first time try itu menjadi... Takde la nak bazir masa, tenaga dan duit ringgit banyak sangat, kan... Tapi tu la.. Mana mungkin semua benda yang kita buat tu akan berjaya sepanjang masa.. Kena la jugak merasai "nikmat" kegagalan itu.. Kalau tak pernah gagal langsung lagi bahaya kot... Ya ke..? 

Orang 1: Ko pernah gagal tak dalam hidup ko..? Gagal dalam exam ke.. Gagal bercinta ke..? Aku ni manjang gagal je.. Adehh..

Orang 2: Lu tengok orang la bro..!!! Aku manade pernah gagal.  Ni aku laa... Paling genius kat dunia ni...


p/s: Samada first time try ke, second time try ke, third time try ke atau try yang seterusnya, good luck untuk semua... Dan good luck untuk aku jugak.. Moga aku tak terus givap kalau kuih atau kek yang aku buat tak menjadi... hihihi...

video
Naik lenguh lengan aku menggodek.... Lepas ni boleh lawan gusti lengan... hehehe...

10 Tukang Tembak:

Za said...

lapaaarnyaaaa.. :D

miss ct said...

Assalamualaikum...
sedapnya...nak cuba lah nanti..

Awan Nano said...

waaa..nmpk sedap je..bg sikit leh?...ekekeke

Yunus Badawi said...

tahun depan boleh masuk masterchef pulak ... ngeeee

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Za>

Makan laaaa.... hehe...

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Miss CT>

Waalaikumussalam..

Cuba, jangan tak cuba.. :)

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Awan Nano>

Memang sedap la.. Bukan nampak je sedap.. haha..

Dah habis dah pun, cmner nak bagi ni... huhu..

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Yunus Badawi>

Hahaha...

Takde resume yg berkaitan dengan bidang masakan, cmner nak masuk masterchef tu... Kalau guna resume jahitan, boleh ke tak ehh...? hehe..

APAN said...

oh...menu apa tu?roti potong ke?sedap dimakan hujan2 ni.huhu...

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

APAN>

Bukan roti la.. Ni kek ni... Kalau taim hujan, semua benda nampak sedap.. hehe..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »