Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, December 15, 2011

Orang kata Tak Nak, Tak Nak laa...!!!

Assalamualaikum...

Orang kata Tak Nak, Tak Nak laa...!!!

Okay, ini adalah sebagai menyahut seruan email yang Nuffnang bagi kat aku.. Aku bukannya ada idea nak buat entry pasal ni.. Tapi, aku rasa aku pernah buat entry pasal Katakan TAK NAK..!! ni kat sini. Rasanya tak perlu kot aku nak copy paste balik semula entry tu.. Klik je kat link yang aku bagi tu.. Jangan risau, link tu akan terbuka pada tab lain... :-)


Katakan Tak Nak.. 



Masalahnya sekarang ialah Nuffnang nak kita sertakan sekali dengan gambar selain dari gambar rokok atau kotak rokok.. Nak letak gambar apa ehh sebab Tak Nak ni memang dah sinonim dengan rokok tu.. Adehh, pening pulak nak fikir... 

Siapa-siapa yang nak mencuba nasib dalam contest ni, boleh la pergi kat page gaya hidup sihat ni ya... 




Akhirnya, aku letak gambar kat bawah ni je la.. Katakan Tak Nak pada ASAP.. Konon-kononnya asap tu ibarat asap rokok la.. hehehe...




p/s: Harap-harap boleh la menang.. Dapat hadiah nombor 3 pun takpe kot... hihihi... 

4 Tukang Tembak:

Acik Erna said...

azz..janji monang dan dapek hadiah kan..

CeritaSekupang said...

semoga berjaya kak azz... :D

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Kak Erna>

Hahaha.. Susah nak monang kak.. Borangan yoo la sey ni.. hehe..

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

ceritasekupang>

mekasih CS..

Lain macam je cara ko sengih tu kan..

:ragu

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »