Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Tuesday, December 6, 2011

Terasa sangat dihargai.. :-)

Assalamualaikum...

Terasa sangat dihargai.. :-)

Terasa sangat dihargai apabila seorang penulis novel yang sedang meletup ini datang menjenguk dan meninggalkan komen kat entry aku sebelum ini.. Bertambah terharu apabila beliau meng-add aku kat fesbuk... Terima kasih banyak-banyak aku ucapkan pada novelis Melur Jelita yang sudi singgah kat blog buruk aku ni.. Aku sangat-sangat menghargainya... ^___*

Sebelum ni, aku pernah juga buat promosi tentang novel atau buku yang aku baca. Namun, takde pula penulis tu datang menyinggah.. Kiranya novelis Melur Jelita ni benar-benar menghargai para pembaca/pembeli novel beliau... Malahan, Melur Jelita ni peramah orangnya tatkala aku berkesempatan berborak dengan beliau kat fesbuk.. :)

Lagi terharu dan terasa sangat dihargai bila Melur Jelita panggil aku adik jelita... Rasa macam nak pitam sepuluh saat.. kihkihkih...


p/s: Bertambah-tambah terharu bila kawan-kawan blogger yang lain turut sudi meninggalkan komen kat mana-mana entry kat blog aku ni. Terima kasih banyak-banyak kepada semua... Terasa sangat dihargai... Dengan kasih sayang Allah, tiada yang mustahil.. :-)


***************

Mujur Dhia hidup balik... hikhikhik... 

12 Tukang Tembak:

Acik Erna said...

mak ai..sompek tu..dah cerito pasal melur jelita..terus ko dhia pulak.hari ni takut akak tengok tentang dhia..

APAN said...

kalau novel ni dijadikan filem nanti, boleh la bodek penulis tu soh ejas nak belakon.haha...

Norashiqin Kamaruzaman said...

heheheh.....thanx gak kak azz pernah komen blog BL :terharu...

btw, yg last tu hahhaah, seb beklah dhia idup balik....lawak lak....kehkehh.....tp terkejut gak la sbenrnye....hohohoho....

Angah said...

hai akak Jelita....

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Kak Erna>

Hari ni sey TBC kak.. Tu yg sompek tu.. hehehe..

Ha'ah kan... soram lak tgk Dhia cmtu...

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

APAN>

Ehh, sejak bila pulak akak kata nak jadi pelakon.. Langsung tak minat nak jadi public figure ni... Bagi je la kat orang lain kerja2 macam tu..

Kalau nak suruh tolong promot, itu mungkin akak boleh tolong sikit2 kot... haha..

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Norashiqin Kamaruzaman>

Hehe... Thanx jugak kat BL yang sudi mengomen kat sini.. Trilions thanx.. :)

BL terkejut pasal apa sebenarnya ni..? Konpius jap.. hahaha..

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Angah>

Hai3 Angah jelita... :)

~Lynda Lum~ said...

salam kak jelita~
nak berkenalan boleh?? :D


tpkan kak, memang tabik spring ar ngan novelis tu.. dia benar2 hargai siapa pembeli atau pembaca hasil nukilan dia... :)

harap2 novelis yg len pun mcm tu.. at least kita sebagai pembaca novel mereka2 nie rsa di hargai.. betul tak?? ^^

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Lynda Lum>

Waalaikumussalam Lynda jelita... hehe..

Betul tu.. Kena la beramah mesra dgn pembeli atau pembaca.. Bukan nak bodek, tapi sekadar menghargai dgn tulus ikhlas.. kan baik camtu..

kyo_9 said...

jelita :wow

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

kyo_9>

jelita untuk orang lain... Akak tak jelita manapun...

Jangan la :wow sangat.. T__T

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »