Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, December 11, 2011

Yes..!!!

Assalamualaikum...


Yes..!!!
:
:
:
:
:
:
MU menang....
MU tu Manchester United la.. 
Isshhh... 
Dengki la tu buat-buat tak tau...
:
:
:
:
:
:
:
Sekian, terima kasih... 
:
:
:
:
:
:
Hihihihihi....


p/s: Malas nak letak gambar atau video... hikkk....


p/s: Ehh, japp... Ni entry sengal.. Harap maklum.. kehkehkeh...

10 Tukang Tembak:

Acik Erna said...

memang pominat bola sepak azz ni..akak tengok orang lawan bola pun x ponah..he he

ibundo said...

aik!... ekau pun kaki bola gak ek.

cik aletheea: said...

Kaki bola jgak ke Cik azz.. Header baru cool!

kyo_9 said...

ingatkan selama ni penyokong Arsenal :entah

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Kak Erna>

Minat bola tu dah lamo dah kak.. Cumo bukan penetik yoo.. hehe..

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Kak Pah>

Hihihi.. Kaki bola takpo kak.. Jangan kaki ampu dah la.. haha..

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Cik Aletheea>

Sekali sekala nak jugak try jadi kaki bola.. ahaha...

Cool ke header baru tu...? Mekasih.. ehehh..

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

kyo_9>

Memang peminat Arsenal gak la..

Sebenarnya, minat je semua kecuali Chelsea dengan Liverpool.. Tak tau la kenapa benci dengan dua team tu..

:entah jugak...

gadisBunga said...

den sokong arsenal!

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

gadisBunga>

Samo la kito... Den sayang gak kat Arsenal tu.. :)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »