Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Tuesday, January 31, 2012

Apo bondo yang ekau merapu ni Jang oii...

Assalamualaikum...

Apo bondo yang ekau merapu ni Jang oii...

Ini bukan lagu Apo Kono Ehh Jang tu.. Takde kena-mengena langsung okay.. Tapi ini adalah seperti apa yang ada kat dalam gambar kat bawah ni haa... Adoii, sakit kepala aku menengoknya. Entah siapa la mamat ni agaknya ya.. Kesianpun ada jugak... hmmm... Bila klik kat nama dia tu takde la pulak keluar link blog dia. Mungkin dia masuk gunakan email dia. Dan jangan harap la aku nak proceed kat email tu.. Bahaya bagi aku sebab nanti tak pasal-pasal email aku terdedah sama.. 


Alaaahhaaiiii.... 

Ini merupakan gambar terakhir yang aku print screen kat chatbox kat blog aku yang lagi satu tu. Tapi sekarang ni chatbox tu dah takde dah. Aku dah remove terus dah. Maaf la, aku kurang senang jika ada orang yang tinggalkan jejak atau mesej sebegini. Bukan satu, malahan ada tujuh mesej yang sama yang dia post kat chatbox tu. 

Mula-mula aku ingat nak banned je IP dia. Tapi aku tak lepas nak masuk kat panel chatbox tu sebab aku lupa password. Cuba reset password namun masih tak boleh nak masuk jugak. Jalan paling mudah, remove terus.. Apa susah, benda free.. Lepas ni create lagi chatbox baru.. hahaha.. Mungkin akan gunakan fibox seperti kebanyakan blog lain yang menggunakannya.. 

Sekarang ni aku dah tak rajin nak merapu kat chatbox. Kalau siapa yang nak tinggalkan jejak kat chatbox aku sebagai tanda blogwalking, just taip je ayat yang paling ringkas seperti, singgah sini jap, tumpang lalu, selamat malam/pagi/petang dan sebagainya. Tak perlu nak merapu sangat la kat chatbox ni melainkan memang aku yang ajak berborak kat situ. Kalau nak merapu sangat, sila buat blog sendiri.. Luahkan semuanya kat situ macam aku ni haa... 

p/s: Kadang-kadang benda macam ni la yang boleh menimbulkan prasangka dan seterusnya menjadi fitnah.. 

10 Tukang Tembak:

Acik Erna said...

azz..memang ..memang...memang..tak tau nak kato apo dah..boto kato azz..ta pasal2 kono fitnah nanti..

ummiarissa said...

ada juga ye yang taip panjang2 macam tu kat shoutbox...

Angah said...

ape masalah incik nordin ni ye..

MulutPayau said...

memang geram jugak kalau trjadi macm tu....tak pasal2 kena fitnah nanti...

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Kan.. Susah betul kalau ada orang macam tu.. huhu..

~ Cik Azz ~ said...

ummiarissa>

Dah takde kerja agaknya tu.. Banyak masa terluang kot...

~ Cik Azz ~ said...

Angah>

Entah la Ngah.. Malas nak ambil tahu...

~ Cik Azz ~ said...

MulutPayau>

Itulah yang paling ditakuti... Bukan senang nak perbetulkan kalau dah ada yang salah sangka ni..

| xDer | said...

dari pemerhatian eden lah. dio ni bukan apo, cumo sodih teramat2 dan dlm kegersangan ajo. taktau mano nak dilopeh an mako chatbox lah jadi mangso :D ..kesiannn

~ Cik Azz ~ said...

xDer>

Memang kosian mek amek kek dio... Tolonglah nasihatkan dio sikit.. Suruh la dio ngaji koo... ado gak pekdah ehh...

:)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »