Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Monday, January 2, 2012

How to remove a border around your post page...

Assalamualaikum...

How to remove a border around your post page...

Kali ni aku nak kongsikan cara-cara nak buang atau remove border yang ada di sekeliling post page kita. Ini yang aku buat sendiri ya. Rajin pulak aku menggodek HTML aku ni... ehehh...

Seperti biasa, backup dulu template korang sebagai langkah berjaga-jaga.. ;)

Contoh border sebelum di-remove...

Masuk Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates > Klik Ctrl + F dan taipkan code .post-outer { pada tetingkap yang keluar... Nanti ianya akan keluar macam kat bawah ni mengikut jenis template yang korang gunakan..


Sebelum ni, aku gunakan warna pink untuk border kat post page blog aku ni. Tapi sekarang aku gantikan pink tu dengan transperent sebab aku nak remove-kan border tadi. Memandangkan aku dah guna divider, rasanya tak perlulah aku gunakan border lagi..




Korang cuma perlu tukarkan pink tu kepada transperent. Lepas tu PREVIEW dulu.. Kalau takde ERROR, boleh la tekan SAVE.. Selamat mencuba... Kalau ada masalah pasal ni, boleh tinggalkan pesanan kat chatango aku tu.. ;)

Dah takde border dah.... :-)


p/s: Bangun pagi-pagi tu janganlah nak menyumpah seranah je kerjanya.. Cuba la sebut benda yang baik-baik sikit.. Ucapkan syukur alhamdulillah kerana masih lagi diberi kesempatan untuk menikmati hidup di bumi Allah ini.. Kalau awal pagi lagi dah memaki hamun, tak mustahil sampai malampun akan ada maki hamun jugak..

0 Tukang Tembak:

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »