Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, February 13, 2012

Dok pi dok mai dok tang tu jugak..

Assalamualaikum...

Dok pi dok mai dok tang tu jugak..

Bab 1:

Matanya merenung jauh ke hadapan. Sesekali dahinya berkerut-kerut dan jarinya yang sedikit berisi itu kelihatan memicit-micit dahi tersebut. Entah apa yang difikirkannya. Entah apa yang direnungkannya. Entah apa yang membuatkan dahinya berkerut sedemikian rupa.. Buku yang ada di atas meja masih berada pada muka surat yang sama.. Sedikitpun tidak berganjak. Sehelaipun tidak diinjak.. Air tembikai yang sudah tinggal separuh gelas disedut lagi... Slurrppp..!! Nyamannya masuk ke dalam tekak..





Lama-lama dok buat lagu ni boleh lekuk dagu ni... ehehhh...



p/s: Dok pi dok mai dok tang tu jugak.. Teringin nak jadi penulis tapi idea tarak mari maaaa... huhuhu...

4 Tukang Tembak:

Angah said...

baca word pertama je dah bunyi cerpen dah....sila teruskan usaha

~ Cik Azz ~ said...

Angah>

Camner nak teruskan kalau idea tarak... huhuhu..

Mehh la bagi idea sikit kat akak yang sedang kebuntuan ni... huhu...

ummiarissa said...

saya bagi idea nak tak?idea banyak ni....meh e-mail saya..he he he

~ Cik Azz ~ said...

ummiarissa>

amboi.. sampai nak kena email2 bagai.. Apa kata bagi je idea tu kat tempat komen ni.. Komen ni kena approve dulu.. kalau saya tak approve, dia tak keluar... so, saya sorang je yang boleh baca.. hehehe...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »