Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, February 19, 2012

No more picnik...

Assalamualaikum...

No more picnik... 

Dulu aku pernah buat entry pasal picnik ni.. Lepas tu sejak ada yang baru, akupun mulalah lupakan picnik tu.. Kemudian, bila aku teringat balik kat picnik tu, tup-tup ini pulak yang keluar... huhuhu....



Mungkin nak kenakan caj jugak kot, macam shoutmix.. Malas pulak nak explore lebih lanjut kenapa dia nak close... Hak dia, suka hati dia la nak buat apapun... As long as free, aku gunakan.. And thank you.. Tapi kalau dah nak kena bayar, so sorry... Aku tak mampu...

Okay, itu berkaitan dengan picnik yang nak tutup perkhidmatan atau nak upgrade perkhidmatan dia. Sekarang ni aku nak kongsikan apa yang ada kat carian atau keywords yang masuk kat blog aku.. Haihh... Semakin hari semakin ramai manusia yang mengong... Baik la pergi cari rezeki yang halal.. Ada jugak faedahnya..


p/s: If you tell the truth, it becomes a part of your past. If you lie, it becomes a part of your future... ;)

8 Tukang Tembak:

kyo_9 said...

gambar last tu paling xleh blah..

With Julia said...

kak azz...cantiklah pic edit byk2 kt ats header blog akak tuh...so sweet...pandai ye sis edit...sonok tgk byk2 pic :)

Angah said...

kak azz, anda tersangat lah rajinnye mengubah-ubah header...tidak jemu mata memandang..tahniah

~ Cik Azz ~ said...

Kyo_9>

Yang tak boleh blah tu la ramai yang suka cari..

:-)

~ Cik Azz ~ said...

With Julia>

Laa... Ke situ pulak dia.. Apapun, mekasih la.. hehehe..

Tak sangka lak ada yang puji header tu.. Kombang sekejap.. haha...

~ Cik Azz ~ said...

Angah>

Itu tandanya akak tengah boring.. Jadi, untuk menghilangkan rasa keboringan tersebut, akak main-main la tukar header.. ehehh..

Terima kasih ya atas ucapan tahniah tu.. :-)

Za said...

a'ah kak azz..za pun dh xleh nk pakai dh picnik april ni nnti.tp skrg masih leh pakai.arap2 la xbyr.kalau byr.za xpakai dh pon...n klau dia upgrade xpe kot.heee....

"Better to be hurt by the truth than comforted with a lie."

:)

~ Cik Azz ~ said...

Za>

Kan... Kita guna yang free je.. Kalau kena bayar, tak payah guna dah.. hehe...

Wahh... Dah ada quote dah Za skang ni.. Caya la.. :-)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »