Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Tuesday, April 24, 2012

Isikan tempat kosong...

Assalamualaikum...

Isikan tempat kosong...

Siakap, sinohong, gelama, ikan duri...
Bercakap bohong, lama-lama ______....

p/s: Isikan tempat kosong ikut kreativiti masing-masing.. Sekian, terima kasih... :D

12 Tukang Tembak:

gadisBunga said...

...makan diri.

aci tak?

Angah said...

'cakap bohong, lama-lama makan diri

Zack Hazze said...

'cakap bohong,lama-lama ceti cari"

hehehe...

Acik Erna said...

kreatif boto budak2 tu azz..he he
kalau omak2 ni..lamao2 kono cili

~ Cik Azz ~ said...

gadisBunga>

Aci... Sebab akakpun fikir macam tu jugak.. :D

~ Cik Azz ~ said...

Angah>

Yupp... Betul tu.. Lepas tu lama-lama makan hati lak.. haha..

~ Cik Azz ~ said...

Zack Hazze>

Haha... Ceti cari bawak payung je.. Jangan along yang cari dah la.. Bahaya kalau along yang cari ni.. huhu..

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Tak sompek nak cili, dorang dah lari dulu kak.. hehehe..

Budak2 ni memang kreatif.. Mudo lagi, banyak idea bernas..

Tinta Lana said...

Salam..urmm.akak..saya dah..ceria! hahahaha.

Maaf kak, lambat smpai. hehehehe.

Bercakap bohong, lama2 mencuri..

Bila dah mencuri, sikit2 kejahatan lain akan menyusup masuk dalam diri..jadi kesimpulannya, makan ikan duri banyak2..supaya kita susah nak bercakap bohong..kan bnyk duri, camna nak cakap, kan? kan?

Hahahaha, mengarut sudah,hehehe. terlebih ceria cam giler je dah lana ni,hahaha

~ Cik Azz ~ said...

Tinta Lana>

Waalaikumussalam... Alhamdulillah, dah okay dah ya.. amin... :D

Ikan duri tu cmner ehh...? Sedap ke ikan tu..? Akak suka ikan kembung.. Ehhh, lari topik sudaaa... hahaha...

Leadership Developmant Training said...

selamat pagi sahabat
berbagi sedikit inspirasi pagi..^_^
"Kesuksesan itu tidak memandang siapa kita, dari mana kita, dan bagaimana kita.
Tapi kesuksesan itu hanya melihat doa dan kesungguhan kita saja.."
semoga hari ini lebih baik dari kemarin..^^
ditunggu kunjungnnya sob http://www.nolimitadventure.com/

~ Cik Azz ~ said...

Leadership Developmant Training>

Selamat malam sahabat... ^__^

Terima kasih ya atas komentar anda itu.. :-)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »