Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, May 7, 2012

Berhenti Berharap...

Assalamualaikum...

Berhenti Berharap...


Aku tak percaya lagi...
Dengan apa yang kau janji...

Aku pulang...
Tanpa dendam...
Ku salutkan...
Kemenanganmu...

Aku pulang...
Tanpa dendam...
Ku terima... 
Kekalahanku...





p/s: Macam takde harapan je nak jadi juara.... Ke, memang dah takde harapan dah... Takpe la, bagi la peluang kat orang lain lak nak siyom-siyom piala tu... hikkk...

12 Tukang Tembak:

APAN said...

itulah gayanya...spoil....

With Julia said...

sabo-sabo kak azz...lain kali leh syiom2 piala tuh...tgk je x leh ambil kekekke ;P

cik aletheea: said...

hihihi..
cik azz..karok jom..;p

Angah said...

huhuhu...bagi Man city plak tahun ni...

Encik Atan said...

Akhirnya....haha

gadisBunga said...

ceritenyer...hahahaha~

~ Cik Azz ~ said...

APAN>

Memang spoil.. Gara2 cukup berpuas hati dengan menang tipis.. Janji menang membawa padah.. huhu..

Dengan team bawahan pun tak dapat nak score banyak2.. adehhh..

~ Cik Azz ~ said...

With Julia>

Kalau boleh ambil, dah lama dah akak ambil.. Ni boleh ambil gambar je la.. haha..

~ Cik Azz ~ said...

cik aletheea>

Jommm.... hehehe...

~ Cik Azz ~ said...

Angah>

Baik MU ni kan.. Boleh main bagi2 je kat City... ekekekeke...

~ Cik Azz ~ said...

Encik Atan>

Akhirnya... Pasti... Piala milik City...

huwaaa...

~ Cik Azz ~ said...

gadisBunga>

Hamboii GB.. Lain beno bunyi gelak GB kali ni... hahahaha...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »