Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, June 13, 2012

Dia buat balik... adehh...

Assalamualaikum...

Dia buat balik... adehh...

Dia pusing, bunyi kuat, pastu dia stop pusing dan senyap...
Okay, lega bila dia dah senyap.. 
Tak lama lepas tu dia buat balik... 

Dah kenapa hard disc laptop aku ni.. 
Banyak habuk atau dah nazak... 
Adehh... 
Tensen denn...

Ataupun mungkin dia penat sebab aku asyik repeat lagu Stay je kat WMP...
Sabar je la...




Buat masa ni, aku tak nak hantar ke kedai atau sebagainya.. Aku nak tunggu adik aku balik dulu.. Biar dia yang tengok apa masalah laptop aku kali ni.. Kalau dulu tu, dia kena set-up balik semula dan install apa yang perlu. Tapi semua gambar dengan video yang ada ikut hilang. Tak kisah sangat pasal tu.  Janji laptop masih boleh berfungsi dengan baik.. 





Alahaii, jangan la buat perangai... 
Aku takde bajet yang berkaitan dengan laptop ni.. 
Huhuhu....

p/s: Pasrah dan redah... Apa nak buat... Setiap kali hard disc ni berbunyi kuat, lebih kuat lagi debaran kat dada aku.. Bukan apa, takut laptop aku ni demam je.. Jangan laa... huhuhu...

6 Tukang Tembak:

With Julia said...

Musim panas neh kak azz...smpi laptop terkena tempias yer...sama lah laptop ju pun dh lama x bawa pi format...bila on jek bunyi kuatt...pastu kena control + alt + delete baru bunyi tuh hilang barulah windows keluar...pakai windows lama...so kena ada azam neh nak tukar windows 7...weeee tgk adik ye laptop yer eindows 7 santikkk lah kak azz...jum pi format jum...kasi soft ware baru...baru laptop x majuk :)

Acik Erna said...

azz..samo lah lito..akak nyo tak bebunyi tapi gambar e bolari..lom anta kodai pun.

gadisBunga said...

kalau berkaitan dengan bende alah ni, biarlah saya iringi dengan air mata eh. wuwuwuwu~

~ Cik Azz ~ said...

With Julia>

Waalaikumussalam..

Laptop akak dah format baru dah hari tu.. Sekarang ni guna Windows 7 Unlimited.. hehe..

Bunyi dah kurang sikit.. Tapi ada masa2nya dia bergegar balik.. Mungkin kena kurangkan dengar lagu kat radio online kot.. Panas agaknya asyik menyanyi je.. Kalau mengaji takpe la jugak, ya tak... huhuhu...

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Patah somangat kalau laptop takdo.. Tu yg maleh hantar kodai tu..

~ Cik Azz ~ said...

gadisBunga>

Alahaiii... Belum apa2 lagi dah wuwuwuwuuu dulu... adehh...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »