Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, June 14, 2012

Mana lagi sakit..?

Assalamualaikum...

Mana lagi sakit..?


Sakit ditipu hidup-hidup...?

atau....

Sakit bila tahu tentang kebenaran...?


Kredit kat aku sendiri.. ahaha....


p/s: Mana satu yang harus dipilih...? Kedua-duanya tetap menyakitkan.. Kalau aku, aku pilih kebenaran... Tak sanggup aku ditipu hidup-hidup...

14 Tukang Tembak:

ummiarissa said...

"berkata benar walaupun pahit"...ayat biasa didengar susah disebut...

Acik Erna said...

samo lah kito..biarpun sakit tapi hati puas bila tahu kebenaran

cik aletheea: said...

sakit tahu kebenaran lagi ok dari sakit kene tipu hidup hidup, palat rasa die.

Tinta Lana said...

Salam..

saya pilih yg pertama.. sebab sy dah pernh melaluinya..memang sakit kak..kita letakkan kepercayaan, tpi org mengkhianati..ase nak tembak ngan machine gun pun ada,kah3

Angah said...

kalo boleh tak mahu sakit langsung...

kyo_9 said...

sakit dibalas dengan sakit :cool

~ Cik Azz ~ said...

UmmiArissa>

Huhuhu... Dan sukar untuk menerima kenyataan bahawa itu semua benar belaka...

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Kan... Selagi tak tau kisah sobonar, selagi tu la hati tak tenteram...

~ Cik Azz ~ said...

Cik Aletheea>

Betul tu.. Sekurang-kurangnya bila dah tau kebenaran tu, kita boleh cari jalan macam mana nak atasi/ubati sakit kita tu..

Selagi tak tau kebenaran, selagi tu la kita ditipu hidup2..

~ Cik Azz ~ said...

Tinta Lana>

Waalaikumussalam...

Hanya orang yang pernah merasa je yang tahu betapa sakitnya.., kan...

p/s: Ada senapang ke nak tembak2 tu.. hahaha...

~ Cik Azz ~ said...

Angah>

Tak laku la ubat kat hospital kalau takde sakit.. hehehe...

~ Cik Azz ~ said...

Kyo_9>

Kalau boleh tak nak la sampai macam tu...

No tipu-tipu okay... :geleng

miss ct said...

Assalamualaikum..

mmg sakit..lagi sakit bila dah tahu kebenaran..then wat tak tau je..

~ Cik Azz ~ said...

Miss CT>

Waalaikumussalam... Kalau sakit, pandai2 la cari ubatnya, ya tak..?

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »