Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Saturday, June 30, 2012

Puding Karamel 2007...

Assalamualaikum...

Puding Karamel 2007...

Kenapa dinamakan begitu...?
Ada pulak 2007 kat belakang tu...
Nasib baik bukan 007...
Ahakkk...

Nak tau kenapa..?
Sebab resepi ni aku ambil dari sebuah majalah keluaran tahun 2007 tu la..
Tak payah susah-susah create nama resepi..
Dan tak perlu risau ada yang kecoh-kecoh sebab copy paste resepi blogger lain...
Kehkehkeh...

Pertama kali aku buat puding ni.. 
Alhamdulillah, menjadi walaupun pada awalnya agak kalut sikit..
Aku kurang menggemari puding ni...
Alhamdulillah, mak aku suka...
Itu yang penting... 

Sebenarnya dah agak lama aku buat puding ni..
Tapi baru sekarang ada kesempatan nak masukkan kat dalam blog...
Ngeeeeeeeeeeee.......









p/s: Okay, itu sahaja... Terima kasih kerana sudi mampir... :D

Nak resepi tak..?

6 Tukang Tembak:

Tinta Lana said...

Assalammualaikum..

Adeyh, datang2 jep, terus 'dijamu' puding karamel.. (-_-)

Nmpk kegebuan dan kekilauan gmbr last skali,huhuhu..

ibundo said...

jadi tu azz.. Sodap nampak e..

Acik Erna said...

akak yang lomah tu nak uek karamel e tu..failed sokmo he he

~ Cik Azz ~ said...

Lana>

Waalaikumussalam..

Itu maknanya tetamu di raikan kat blog ni.. Siap 'bagi' makanan lagi tu.. hehehe..

Gambar berkilat sebab diedit maaa... hahaha...

~ Cik Azz ~ said...

Kak Pah>

Jadi kan...?

Sey makan sikit yoo sbb nak ghaso.. Pehtu bagi kek jiran kiri kanan sikit.. Solobih ehh omak sey yg abehkan..

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Kono pantau api dapo tu kak.. Sey punyo yang ni pun pahit sikit karamel ehh.. Api terbosa lak.. hehe...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »