Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, July 5, 2012

Tahniah Irma Hasmie dan Redza Syah Azmeer..

Assalamualaikum...

Tahniah Irma Hasmie dan Redza Syah Azmeer..

Aku suka tengok pasangan pengantin baru ni.. Sangat-sangat mendamaikan.. ecehh.. Betul la.. Bila tengok komen-komen yang ada kat fesbuk, kebanyakannya mendoakan agar rumahtangga mereka berdua mendapat keberkatan dari Allah.. Dan ramai yang mendoakan kebahagiaan pasangan ini... Barakallah... Amin...

Sebetulnya, aku memang susah nak Like page yang berkaitan dengan artis-artis ni... Tapi untuk kali ni, aku Like page photographer yang bertindak sebagai jurugambar untuk majlis pernikahan Irma dan suami.. Cantik-cantik betul gambar yang diambil..





Ramai yang kata sebak dan menangis masa tengok video akad nikah ni.. Tak terkecuali aku... ehehh...



Alolololo.... Tomeynya.... :)



Dan video yang dihasilkan juga sangat sweet... Cantik dan terang... Nampak profesional... 


Bagai pinang dibelah-belah... hikkk... 


Eeeeiiii....!! Agaknya itu yang Irma cakap kat suami dia kot.. hikkk...

p/s: Sekali lagi aku ucapkan selamat pengantin baru untuk Irma Hasmie dan Redza Syah Azmeer.. Lepas ni berduyun-duyun la yang ikut cara mereka berdua.. kannn... kannnn... kannn... ehehh....

10 Tukang Tembak:

aDisH.sHidA said...

hampir menitis air mata nie melihat dorang berdua..semoga kebahagian milik mereka hingga ke akhir hayat

IRYMA IDRIS said...

TQ tuan blog

THE KLIKER

SheCinta said...

Cantiknya irma....semoga irm berbahagia aminn

cik aletheea: said...

irma cantek gile..suke tgk di senyum ,
alhamdulillah,
setiap keburukan dtg dgn kebaikan,
doakan kebahagian demo ni. moga perjalanan perkahwinan irma di rahmati Allah. amin.

MulutPayau said...

Tahniah dan selamat pengantin baru..
semoga r/tangga yg dibina berkekalan hingga keakhirnya....

~ Cik Azz ~ said...

adish.shida>

Akak dah meleleh dah air mata tengok vc nikah dorang.. huhu..

Mudah2an begitulah hendaknya.. Amin...

~ Cik Azz ~ said...

Iryma Idris>

Sama2 The Kliker... :)

Dan tenkiu jugak sudi singgah sini.. :)

~ Cik Azz ~ said...

SheCinta>

Aminn... Moga Allah makbulkan doa kita semua untuk kebahagiaan Irma dan suami..

~ Cik Azz ~ said...

Cik Aletheea>

Itulah namanya hikmah Allah yang tersembunyi, yang kita tak tau..

Aminn...

~ Cik Azz ~ said...

MulutPayah>

Mudah-mudahan begitulah hendaknya..

Aminn3...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »