Assalamualaikum...
Dah lama tak merasa... :)
Dulu masa buat kali pertama, mak aku takde cakap apapun..
Elok je dia makan..
Alhamdulillah...
Alhamdulillah...
Petang tadi buat lagi sebab rasanya macam dah lama je aku tak buat...
Tiba-tiba teringin lak nak merasa..
Alhamdulillah, mak aku diam je..
Takde dengar suara dia bersungut..
Yang aku dengar suara dia dengan abang aku dok terkekek-kekek dua beranak kat dapur...
Entah apa la yang dorang gelakkan..
Okay la ehh..
Layan je la gambar ni... hikk...
Okay la ehh..
Layan je la gambar ni... hikk...
Gulai telur itik + belimbing buluh + hirisan daun kunyit...
p/s: Ini aje la ya.. Resepi macam biasa la, tengok kat blog dapur aku tu.. Tapi itu resepi yang dulu.. Sama je pun proses dia..
16 Tukang Tembak:
aku time blaja memang tiap hari makan telur itik ni :)
harumnye sebab ada daun kunyit....
Salam..
Haiyaaaa! Satu kegelabahan lana, bila tgk blogger2 post entry pasal makann..memang otomatik ase lapar T___T
*pinjm resepi yea kak,ekekkeke
dah lamo tak makan tolur itik ni azz. Macam toragak pulak..
mak saya suka masak ni..sebab pokok belimbing depan umah je...banyak sangat katanya buah tu..
azz tak boleh jadi..hari sabtu nanti ado pasa tani nak poi boli tolo itik,belimbing buloh ngan daun kunyit
sodap eh tu
apa beza rasa telur itik ngan telur ayam??
muhsin.aminudin>
Sekarang ni dah tak makan dah ke..?
gadisBunga>
Kannn... Suka bau daun kunyit ni...
Lana>
Haha... Itu namanya suruh belajar masak... hehe...
Sila2 amek resepi tu.. Print screen pastu sent kat enpon.. Senang bebila masa boleh bawak.. Tak payah dah nak bukak blog akak nak cari resepi tu.. haha..
Kak Pah>
Kan.. Kok dah lamo tak makan mmg toringin kak.. Kok solalu makan naik jomu lak.. hehe..
UmmiArissa>
Saya lak tak suka sangat letak belimbing.. Kalau letakpun, sikit je..
Mak saya je yg suka letak belimbing banyak ni.. Sampai naik masam gulai tu.. huhuhu...
Kak Erna>
Cari banyak2 kak.. Buleh buek stok utk bulan poso nanti.. Mano la tau kok bulan poso sok itik tu maleh nak botolo.. hehe..
Phat>
KONPEM sodapp... haha...
Kyo>
Telur ayam lebih halus kot struktur dia.. Tapi telur ayam biasa tak boleh buat gulai macam telur itik ni sebab nanti dia hancur.. Kalau nak gulai, kena rebus dulu..
Tapi kalau telur ayam kampung, takpe gulai buat macam gulai telur itik.. Dia tak pecah...
Post a Comment