Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, August 29, 2012

Nak peluk yang mana satu dulu ni...? Ehehh...

Assalamualaikum...

Nak peluk yang mana satu dulu ni...? Ehehh...

Aku baru je balik dari bandar...
Urusan seperti biasa la, beli barang dapur, temankan mak aku ke bank dan lain-lain...
Lepas tu pergi beli dan repair kipas meja...
Kipas meja tu okay lagi, tapi bilah dia dah patah...
Ni semua anak buah punya kerja la ni...
Berebut-rebut nak duduk kat meja komputer kat depan tu sampai tertolak kipas meja tu..
Nasib baik upah repair cuma sepuluh hengget je...
Beli bilah dua belas hengget...
Still berbaloi lagi laa...

Sebelum tu aku sempat rembat empat buah novel ni...
Dah lama tak beli novel...
Rasa macam sebu je otak kalau tak dapat baca novel ni... :)
Harap-harap isi novel kali ni menepati isi hati aku...
Kalau okay, aku dengan senang hati akan tolong buat review..
Ikhlas dan tak minta balasan apa-apapun...
Siapa lagi nak tolong penulis kita kalau bukan kita sendiri, kan... ;)

Tapi kalau cerita tak sedap dan tak menepati piawaian selera aku, memang aku akan terus kata tak best langsung.. So, jangan la marah ya... ehehh..

Antara keempat-empat novel ni, yang mana satu aku nak peluk dulu ehh...?

Adakah Doktor Cinta karya dyadila..?
Ataupun Encik Abangku Romantik karya Elee Mardiana...
Atau mungkin juga Perginya Air Mata nukilan hanni ramsul...?
Tak pun Jodoh Itu Milik Kita tulisan Sara Aisha...?

Isshh... Tak tau nak buka yang mana dulu...
Terujapun ia jugak ni...
Hahaha...


Semuanya nampak menarik dari luar... Dalaman...? Kena selak dulu la, kan... :)


p/s: Empat buah novel dengan harga RM98.. Setiap satu novel sudah ditolak diskaun seringgit oleh tuan kedai tu.. So, jimat empat ringgit di situ.. Konon-kononnya laa.. Entah ya entah tidak ada diskaun... hahaha...

3 Tukang Tembak:

Phat said...

encik abgku romantik ramai yg kata best kak

Angah said...

humangaih...RM98 untuk novel je.....ko memang kayo kak..

Tinta Lana said...

Salam.

Jelez..hahaha.

Lana tak leh tgk buku2 ni, tumpang rasa excited jugak jadinya ^_^

Baca mana2 dulu pun boleh kak,hehehe

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »