Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, August 15, 2012

Projek aku malam tadi... ;)

Assalamualaikum...

Projek aku malam tadi... ;)

Ehemm...!!!
Bulan puasa ni buat projek waktu malam je la, kannnn...
Waktu siang tak boleh, bahaya sikit....
Wakakakaka....
Giler punya statement...
Kehkehkeh....

Jangan ingat lain okay...
Projek aku ni spesel sikit...
Hikk...

Jom layan gambar projek yang aku buat malam tadi tu ya...
Tersengguk-sengguk aku menahan kemengantukan...
Adehh...

Tadaaaaaaaaaa.....!!!!
Inilah dia projek aku ittewww....
Auuwww...!!!
Tak sangka mak boleh buat biskut you all...


Bulat-bulat.. Pastu tekan sikit dengan jari... Pastu tekan dengan garfu...


Sebelum dibakar...


Selepas dibakar.. Kombang macam den... ahakkk...



Dapat banyak ni je.. Balang atas tu tak penuhpun... 


Dah dua jenis biskut yang aku buat.. Dan kedua-duanya tidak menggunakan acuan.. Biskut yang ini sepatutnya kena masukkan dalam piping bag.. Tapi aku ni kurang suka nak gunakan piping bag walaupun ada orang kata senang dan cepat.. Aku tak suka sebab apa tau...? Sebab nanti saki-baki adunan yang ada kat dalam piping bag tu susah nak kaut dan pasti akan terbuang begitu sahaja... Rasa rugi la pulak nak buang-buang ni.. Tu yang aku dok main gentel-gentel je tu... Gentel-gentel.. Tekan.. Gentel-gentel.. Tekan.. Kan kerja senang tu... kihkihkih... Kalau rajin, malam ni sambung lagi projek malam tadi tu... heeeeeeee......

p/s: Pssstttt...!!! Baju melayu yang satu lagi tu tak siap-siap jugak.. Seluar dah siap dah, tinggal baju je lagi.. Abeh la... Mood dah lari ke dapur la pulak... hahahaha...

3 Tukang Tembak:

Angah said...

amboi...beraya sakan ni, banyak buat kuih..

Acik Erna said...

amboi azz..dah duo joneh kuih rayo yo..oven baru..apo lai azz..sepuloh pun sompek he he..bosa nampak oven azz tu..banyak boleh masuk..satu aduan duo kali bakar yo dah siap tu..

gadisBunga™ said...

saya makan biskut raya semalam. tapi mak la yg buat. heheh~

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »