Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, September 19, 2012

Po.... Pi.... Aaaa........ :-)

Assalamualaikum...

Po.... Pi.... Aaaa........ :-)

Malam tadi aku buat popia ni dengan anak buah aku.. Mula-mula masakkan dia punya inti dulu.. Lepas tu kena la tunggu sejuk dulu, kan.. So, sementara nak tunggu dia sejuk tu, aku layan dulu episod akhir drama Bukan Bidadari.. Alaaa.... Drama pasal suami gila tu laa... Hensem tapi gila.. huhuhu.. Biar buruk rupa asalkan tidak buruk perangai.. ehehh...

Popia ni aku buat untuk kenduri Sabtu ni... Buat nambah-nambah mana yang kurang... Nak jamu jiran yang datang merewang... Nanti kakak aku bawa balik karipap dengan kuih kacang.. All frozen made by mak datin kat Labu tu... :-)

So, kat bawah ni dia punya gambar.. Layankan aje la ya... Tak tau nak cerita apa dah... Tetiba je jadi pemalu... Kehkehkeh....



Kulit popia ni melekat.. Kuku aku lak pendek.. So, guna pisau untuk tarik kulit tu..


Dah tinggal sikit dah inti dia.. Mula-mula tadi penuh satu tapis tu.. Aku buat inti sayur je dulu sebagai permulaan.. :-)


Cara-cara melipat oleh anak buah aku.. Dia punya lipatan elok je cantik sama panjang.. Aku punya lipatan ada panjang, ada pendek.. Nampak bebenau tangan takde seni.. hahaha...


Ni la dia hasil lipatan anak buah aku tadi...


Aku tukang masukkan dalam plastik... hehehe... 


p/s: Nak test market je dulu ni.. Kalau ada komplen dari orang yang makan tu nanti, boleh la diperbaiki dari masa ke semasa... Komplen takpe.. Kutuk jangan.. ehehh...

3 Tukang Tembak:

Phat said...

nak sikit...lapar ni

Acik Erna said...

azz..komplen ngan kutuk bezo yo he he..
mesti sodap lah tu..janji ado cicah he

cik aletheea: said...

popia sayur 5 cik azz!!oyeah

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »