Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Tuesday, December 4, 2012

Bunga Hati dan rangkaian Liza Zahira...

Assalamualaikum...

Bunga Hati dan rangkaian Liza Zahira...


"Aku tak ada anak cacat. Kalau dia mati masa kecil dulu, orang tak akan tahu aku ada anak cacat. Nenek kau yang nak bela dia. Perbuatan nenek kau tu menyebabkan aku malu dan tak ada orang pun yang nak kahwin dengan aku. Mereka takut aku bagi mereka anak cacat lagi..!"

Siapakah yang cacat...? Dengan siapa si ibu ni berlawan cakap...? Persoalan akan terjawab dengan membaca novel Bunga Hati ini... Bunga Hati ni merupakan karya terbaru daripada novelis Liza Zahira.. Novel ni pada aku sangat bagus kerana terdapat banyak scene yang menarik... Novel ni sebanyak 579 mukasurat sahaja.. Takde la tebal manapun, kan... ehehh....



Dapat dua penanda buku free... Yabeda beduuuuu....!!! Hahaha...


"Kau jangan beritahu mak kau. Kalau hal  ni bocor, aku kerjakan kau..!"
Siapakah yang berkata begini..? Kerja apa yang telah dia buat..? Nak tau lebih lanjut, kena la beli novel Bunga Hati ni... hihi...


"Kalau ya pun nak mengenakan saya, janganlah sekejam itu. Ada ke patut saya yang handsome ni jadi bapa tiri awak..?"
Siapakah pula yang perasan handsome ini? Dan kepada siapa ditujukan dialog di atas..? Sebab tu aku kata beli dan baca novel ni.. Bila dah baca, takde la tertanya-tanya lagi, kan.... kehkehkeh...


Ni lagu yang ada kat dalam novel ni.. Si hero menyanyikan lagu ni untuk heroin pujaan hati.. weeeeeeeeee....!!! Kiranya macam lagu background dia la.. Best jugak layan lagu ni sambil ingat dialog dalam cerita tu.. Terbuai-buai je hati ni... ehehh....



Bunga Hati dari kumpulan Naif...


Selepas membaca novel Bunga Hati ni, terus je aku gugel nama Liza Zahira. Sebenarnya aku tak pernahpun kenal dengan nama penulis ni.. Maaf banyak-banyak ya... huhuhu.. Lepas tu, terus aku daftar kat Karangkraf Mall untuk menjadi ahli dan membolehkan aku beli karya Liza Zahira yang terdahulu secara online.. *kopak weiii... huhuhu....

Dan baru sekejap tadi posmen datang dan bawakan apa yang aku order... Aku submit order pada hari Sabtu malam dan hari ni bungkusan novel tu dah sampai.. Cepatnya........!!! Suka aiii..... hehehe...





p/s: Ada satu karya Liza Zahira yang aku tak beli iaitu Seindah Sakura yang telahpun diadaptasikan ke dalam drama yang pernah disiarkan oleh TV3.. Kenapa aku tak beli..?? Sebab salah seorang daripada pelakun Seindah Sakura tu aku tak minat... Drama tu pun aku tak tengok... Tak payah tanya la siapa pelakun tu.. Kang tak pasal-pasal timbul kontroversi lak... ehehhh....

2 Tukang Tembak:

Sweet Garden Beauty House said...

salam kak azz.. hehehe... boleh lak camtu eik?? :p

~ Cik Azz ~ said...

Sweet Garden Beauty House:

Waalaikumussalam...

Ehehh... Boleh aje... Pilihan di tangan kita, kan... :)

Btw, thanx sudi singgah sini ya.. ;)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »