Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, December 10, 2012

Sudah lama aku mencari... :)

Assalamualaikum...

Sudah lama aku mencari... :)
Baru kini aku mendapat... ehehh....




Buku ni dicadangkan oleh salah seorang blogger yang aku minat membaca tulisannya dulu iaitu Chimera atau Chime... Tapi blog dengan tuan punya blog tu dah lama hilang dari alam blogger... Tak tau la kenapa... 

Aku pernah minta tolong kakak aku cari kat kedai buku sebab dia rajin jugak masuk keluar kedai buku. Namun buku ni susah nak jumpa sebab kehabisan stok.. Mujurlah aku terjumpa website tuanpunya buku ni.. Dari situlah aku order dan alhamdulillah, baru sekejap tadi buku ni sampai...




Aku masih lagi menunggu novel yang diorder online dari Kaki Novel sampai ke rumah... Lepas tu kena berhenti membeli dulu... Sengkek-mengkek dah ni... ehehh... Kalau order novel melalui Karya Seni, baru je daftar jadi ahli, terus je dapat harga ahli/diskaun.. Tapi dengan Kaki Novel ni, nan hado... Tak tau la kena tunggu berapa lama jadi ahli baru boleh dapat diskaun... ehehh.. Kalau dengan Karangkraf lak, memang ada diskaun, tapi kena caj untuk pos la pulak... Serupa macam takde diskaun... huhuhu...


p/s: Novelis yang bernaung di bawah Karya Seni, silalah buat novel yang best dan lari daripada genre yang sedia ada... Kalau best, konpem aku beli... Percayalah... weeee......

8 Tukang Tembak:

Ummiarissa Mahdi said...

siap tutup nama dengan bekas jahitan...hehehe

~ Cik Azz ~ said...

Ummi Arissa:


Hahahahaha.... Pandai meneka...

Biasa la tu, kena cover mana yang penting... ehehh...

kyo_9 said...

kalau ikut cerita..
beli novel kt karya seni paling berbaloi la kan? x banyak ke novel yg dijual kt karya seni tu?

Yunus Badawi said...

Rajinnya baca novel. Kat rumah ni novel2 yg dibeli semasa karnival Karangkraf tahun lepas pun masih banyak yg belum dibaca ....huhuhu

~ Cik Azz ~ said...

Kyo_9:

Hehehe... Ha'ah, kalau beli kat Karya Seni memang berbaloi.. Satu novel dapat diskaun rm3, pastu pos free... Pastu cepat je sampai rumah... 2/3 hari dah sampai dah...

Dengan Kaki Novel ni ada yang kata sampai dua minggu novel tak jugak sampai rumah.. huhuhu.. Diskaun boleh sampai rm4 dan pos free jugak.. Tapi lambat tu yg tak tahan tu... Tak sabar nak baca.. hehe..

Karangkraf lak, cepat gak sampai.. Tp tu la, kena caj lebih untuk pos...

Karya Seni banyak je novel.. Cuma nak kena pandai pilih la.. Takut terkena novel yang tak menepati citarasa.. Membazir je nanti..

~ Cik Azz ~ said...

Yunus Badawi:

Rajin baca sebab nak elakkan tidur siang hari dan bergosip... hehe...

Untungnya boleh beli kat karangkraf tu.. Saya baru2 ni nak pergi, tapi takde rezeki la pulak...

Mehh la sini novel tu saya baca dulu.. haha... gurau2 je YB ehh.. hehe..

❤Kamsiah❤ said...

saya pun kaki novel jugak hehe...
salam kenal tuan rumah

~ Cik Azz ~ said...

Kamsiah:

Bestkan jadi kaki novel.. Lebih best daripada jadi ahli majlis tingkap, pintu ataupun tembok... ehehh..

Terima kasih sudi singgah dan komen... :)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »